Διευκρινίσεις Πετρούνια για MeToo: «Η στήριξή μου σε όποιον υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι ξεκάθαρη»

11 mins read

Μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωσή του για το ελληνικό #MeToo, ο Λευτέρης Πετρούνιας προχώρησε σε διευκρινίσεις μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Όπως σημείωσε, η δήλωσή του πήρε «διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που στην πραγματικότητα πρεσβεύω», επαναβεβαιώνοντας τη στήριξή του σε όποιον υφίσταται όποιας μορφής βία.

«Η δήλωσή μου πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη» έγραψε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε στόρι με ένα ποστ του από τις 15 Ιανουαρίου, όπου στήριζε τη Σοφία Μπεκατώρου, συγχαίροντάς τη για το θάρρος της, έγραψε «να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την 1η ημέρα». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας κλήθηκε να σχολιάσει για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με την απάντηση να προκαλεί αίσθηση.

Στο περιθώριο εκδήλωσης, ο Λευτέρης Πετρούνιας ρωτήθηκε για το κίνημα #metoo, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να κάνει λόγο γιαμεμονωμένα περιστατικά, για τα οποία, μάλιστα, δεν είναι σίγουρος κι αν όντως υπάρχουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι αθλητές που έχουν πετύχει τους στόχους τους, δεν έχουν κάνει ποτέ τέτοιου είδους καταγγελία-παράπονο.  Αναμφίβολα, πρόκειται για μία δήλωση που κάνει αίσθηση.

«Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό», ανέφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Παρακολουθήστε εδώ:

 

Facebook Comments