ΑρχικήΕπικαιρότηταΔήμαρχος Παλαμά: «Το ανάχωμα που έσπασε στον Καλέντζη δεν είναι αυτό που...

Δήμαρχος Παλαμά: «Το ανάχωμα που έσπασε στον Καλέντζη δεν είναι αυτό που έπνιξε το χωριό»

«Το ανάχωμα που έσπασε στον Καλέντζη δεν είναι αυτό που έπνιξε τον Παλαμά» υποστήριξε ο Δήμαρχος Παλαμά, μιλώντας στο OPEN.

«Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Βγαίνουν πολλά άσχετα με την πραγματικότητα. Τα συμπεράσματα θα βγουν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και αν είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς που έχουν την ευθύνη να την πληρώσω κι εγώ αρκεί να αποδειχτεί. Αν έσπασε και αν έπρεπε να σπάσει το ανάχωμα σε αυτό το σημείο», υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίου.

Χτες το TLIVE δημοσιοποίησε εικόνες με σκαπτικό μηχάνημα δίπλα στον ποταμό Καλέντζη και στο σημείο που έχει σκαφτεί ανάχωμα. Μια κίνηση που άλλαξε τη ροή του νερού και κατά πολλούς, το έστειλε απευθείας στον Παλαμά με αποτέλεσμα να πνιγεί το χωριό.

«Οι συσκέψεις και τα συντονιστικά στην Περιφέρεια έγιναν πριν την κακοκαιρία και πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το νερό που έπεσε πιστεύετε ότι ήταν διαχειρίσιμο; Όσο και να ενισχυθούν τα αναχώματα, όσο και να καθαριστούν τα ρέματα, ότι έργα και να γίνουν, αν δεν γίνει η ανάσχεση των νερών στα ορεινά δεν θα λυθεί το πρόβλημα μας» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Παλαμά.

Ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας από την πλευρά του, είχε δηλώσει νωρίτερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ότι ο δήμαρχος Παλαμά ήταν εκείνος που ζήτησε να κοπεί το ανάχωμα στον Καλέντζη.