ΑρχικήΕπικαιρότηταΚλειστή η Ε.Ο Κορίνθου- Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού. Επεισόδια και στη...

Κλειστή η Ε.Ο Κορίνθου- Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού. Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Ε.Ο Κορίνθου- Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, λόγω έντασης με τους Ρομά της περιοχής. Σύμφωνα με το Korinthostv.gr, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την Παλαιά εθνική, από τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως τον κόμβο στο Κιάτο.

Αφορμή των επεισοδίων, ο βαρύς τραυματισμός του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από πυρά αστυνομικού.

Παράλληλα, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Αυτή την ώρα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης επικρατεί μεγάλη ένταση καθώς στην οδό Πόντου, έχουν συγκεντρωθεί ομάδες ατόμων και έχουν στήσει οδοφράγματα και καίνε λάστιχα και πλαστικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παραδοθεί στις φλόγες δύο μηχανήματα έργων ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, σήμερα κλιμάκιο του ΜέΡΑ25, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, βρέθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική.