ΑρχικήΕπικαιρότηταΔολοφονία Άλκη: Συνελήφθη ο 20χρονος φυγάς

Δολοφονία Άλκη: Συνελήφθη ο 20χρονος φυγάς

Μετά την προαναγγελία του δικηγόρου του ότι θα παραδοθεί, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, συνελήφθη στην Κορυτσά από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας.

Πλέον, ξεκινά η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ο 20χρονος θεωρείται στενός φίλος του 23χρονου που έχει ήδη προφυλακιστεί για την επίθεση και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο καταζητούμενος, αντίθετα με τους άλλους συλληφθέντες, επέλεξε από την πρώτη στιγμή να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να διαφύγει στη χώρα καταγωγής του.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές δείχνουν ότι ο 20χρονος D.R. πέρασε από το μεθοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή στις 23:45 της 2ης Φεβρουαρίου, δηλαδή μερικές ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Με αυτοκίνητο πέρασε στο χωριό του, κοντά στην Κορυτσά κι από εκεί εξαφανίστηκε την επόμενη μέρα.

Οι δηλώσεις του συνηγόρου του

«Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».