ΑρχικήΕπικαιρότηταΔολοφονία Άλκη: Θέμα ωρών η παράδοση του 20χρονου - Σοκάρουν τα νέα...

Δολοφονία Άλκη: Θέμα ωρών η παράδοση του 20χρονου – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία και οι απολογίες

Με τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του πώς αποφασίστηκε και εκτελέστηκε η επίθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη να έρχονται στο φως, νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να παραδοθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία.

Την πρόθεσή του να παραδοθεί τις επόμενες ώρες στις Αρχές της χώρας του, μετέφερε, διά του συνηγόρου του Παρασκευά Σπυράτου.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος.

Ο 20χρονος θεωρείται στενός φίλος του 23χρονου που έχει ήδη προφυλακιστεί για την επίθεση και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο καταζητούμενος, αντίθετα με τους άλλους συλληφθέντες, επέλεξε από την πρώτη στιγμή να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να διαφύγει στη χώρα καταγωγής του.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές δείχνουν ότι ο 20χρονος D.R. πέρασε από το μεθοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή στις 23:45 της 2ης Φεβρουαρίου, δηλαδή μερικές ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Με αυτοκίνητο πέρασε στο χωριό του, κοντά στην Κορυτσά κι από εκεί εξαφανίστηκε την επόμενη μέρα.

Η διαδικασία για την παράδοσή του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος αναμένεται να βρεθεί στον εισαγγελέα στα Τίρανα για να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Εν συνεχεία, θα πρέπει να παραιτηθεί από τα δικαιώματα του για να εκδοθεί στην Ελλάδα. Μόλις φτάσει στη Θεσσαλονίκη, θα μεταφερθεί από άντρες της Ασφάλειας στον εισαγγελέα.

Συνεχίζονται οι απολογίες σήμερα 

Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων, που θα ολοκληρωθούν αύριο (11/2), ενώ ήδη από χθες προφυλακίστηκαν δύο από τους συλληφθέντες μετά την απολογία τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Οι δύο τους απολογήθηκαν χθες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει κριθεί προφυλακιστέος ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία.

Τι ισχυρίζονται οι δύο προφυλακισθέντες

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, ο πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και προσωρινά κρατούμενος.

Αμφότεροι, κατά τις πολύωρες απολογίες τους, παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του στυγερού εγκλήματος, ωστόσο αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Ο 21 ετών Έλληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή, αλλά ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη», υποστήριξε στην ανακρίτρια.

Από τη μεριά του, ο 20χρονος συγκατηγορούμενός του, με καταγωγή από την Αλβανία, αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο, λέγοντας πως τραυμάτισε έναν από τους φίλους του Αλκη.

«Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Διέταξε τεστ DNA για όλους η ανακρίτρια

Μάλιστα, η 7η τακτική ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι τοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Σκοπός είναι να πιστοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο ο βαθμός συμμετοχής του καθενός. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το dna θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την δολοφονία

Συγκλονίζουν τα όσα κατέθεσε φίλος του Άλκη Καμπάνου για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατάθεσή του στις Αρχές ο κολλητός φίλος του θανόντος, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αιματηρού συμβάντος, περιέγραψε καρέ-καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σημείο.

Ο τραυματίας επεσήμανε πως την ώρα που δέχθηκαν στην επίθεση, ο ίδιος επιχείρησε να βάλει τα χέρια του στο ύψος των πλευρών για να προστατευθεί, αλλά αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του μένους των δραστών.

«Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: “Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω”» είπε, σοκάροντας.

Όταν γύρισε, τον είδε πεσμένο στο πεζοδρόμιο με τέσσερα άτομα να είναι πάνω του και να τον χτυπούν.

Στη συνέχεια περιέγραψε την προσπάθειά του να βοηθήσει τον φίλο του, η οποία, όμως, κατέληξε με περαιτέρω τραυματισμό του.

«Προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά πάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα, προστατεύοντάς τον με το σώμα μου» είπε και σημείωσε πως εκείνη την ώρα δέχθηκε ένα πολύ ισχυρό χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι και παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις του.

Μετά από αυτό, ένας από τους δράστες τον κάρφωσε με μαχαίρι και έπεσε από τα σκαλιά, καταλήγοντας δίπλα στον Άλκη.

Τότε ήταν που οι δράστες άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο.

Εξίσου συγκλονιστικά με την παραπάνω περιγραφή είναι τα όσα είπε για τις στιγμές που ακολούθησαν.

Παρότι τραυματισμένος και ο ίδιος, σηκώθηκε, πήγε στον Άλκη και τον σήκωσε όρθιο.

Ο 19χρονος κατάφερε να κάνει μόλις δύο μέτρα και στη συνέχει σωριάστηκε και έχασε την επαφή με το περιβάλλον του.

Όπως είπε ο μάρτυρας, είχε έντονη αιμορραγία από το πόδι, όπου τον είχαν μαχαιρώσει, αλλά και το κεφάλι στο οποίο είχε δεχθεί χτυπήματα.

Τότε τηλεφώνησε στον πατέρα του για να ζητήσει να σπεύσει στο σημείο για βοήθεια.

Νέα στοιχεία που συγκλονίζουν

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία και βίντεο-ντοκουμέντα αποτυπώνουν ξεκάθαρα την οργανωμένη επίθεση χούλιγκαν, που πήγαν στο σημείο αποφασισμένοι για σκληρή βία.

 

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα

Την ίδια ώρα, παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου.

 

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ