ΑρχικήΕπικαιρότηταΔυστύχημα στην Αργολίδα: Στον εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου

Δυστύχημα στην Αργολίδα: Στον εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες ηλικίας 60 και 70 ετών και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη, όλοι αδέλφια.

Ο 44χρονος που παραδόθηκε το Σάββατο στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, φέρεται να υποστήριξε, μέσω του συνηγόρου του, ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό, που πιθανόν, δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Νωρίτερα:

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος στο Πόρτο Χέλι. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Ένας αλλοδαπός άνδρας φέρεται ως ο χειριστής του 12μετρου με μεγάλη ιπποδύναμη ταχύπλοου σκάφους, που συγκρούστηκε χθες, Παρασκευή βράδυ, με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν τις 10 το πρωί ο χειριστής του σκάφους παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο με δικηγόρο.

Νωρίτερα:

Τον χειριστή του ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους, που εμπλέκεται στο ναυτικό δυστύχημα στη περιοχή Θίνη της Αργολίδας, αναζητούν οι αρχές.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο σκάφος, πέραν των δέκα Γάλλων υπηκόοων, επέβαινε ένα ακόμη άτομο το οποίο ήταν ο χειριστής. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των επιβαινόντων, το συγκεκριμένο άτομο, γαλλικής ή βελγικής καταγωγής,  μετά τη σύγκρουση, αποβιβάστηκε στην ακτή και εξαφανίστηκε.

Νωρίτερα:

Σύγκρουση φουσκωτού σκάφους, με 10 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με ξύλινο πεντάμετρο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 3 άτομα, στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής ενώ οι συνθήκες της σύγκρουσης είναι προς το παρόν άγνωστες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού: 

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.