«Έχουμε μια σεισμολογική Ραφαέλα Καρά»- Συνέχεια στον τσακωμό των σεισμολόγων μετά τα 5 Ρίχτερ

13 mins read

Συνέχεια στην κόντρα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκη Τσελέντη, έδωσε σήμερα Πέμπτη ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως χθες μιλώντας στο Mega για τους σεισμούς στην Εύβοια, που έχουν ταρακουνήσει κι άλλες περιοχές, ο κ. Παπαδόπουλος, αν και δεν ανέφερε το όνομά του, αναφέρθηκε στον Άκη Τσελέντη, σημειώνοντας: «Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση».
Ο Άκης Τσελέντης έδωσε τη δική του απάντηση: «Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες».

Σήμερα, μιλώντας στο Mega, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος είπε: «Δεν είναι κακό να ανησυχούμε για τις Αλκυονίδες, είναι κακό να λέμε ότι ανησυχούμε και ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο από αυτά που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια, είναι κακό αν ανησυχούμε και να το λέμε δημόσια, χωρίς καμία προηγούμενη επιστημονική συζήτηση, μέσα σε φορείς που μπορεί να συζητηθεί, όταν έχουμε ανοιχτή την πληγή στη διεγερμένη περιοχή της Εύβοιας που βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Αττική».

«Έχουμε μια σεισμολογική Ραφαέλα Καρά»

Και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι παλιός και θυμάμαι τη Ραφαέλα Καρά. Μια ωραία, ψηλή, ξανθιά τραγουδίστρια. Είχε βγάλει ένα ποτ-πουρί με όλα τα “όπλα” της τα τραγουδιστικά. Τώρα, λοιπόν, έχουμε μια σεισμολογική Ραφαέλα Καρά, που βάζει μέσα στο καλάθι του ποτ-πουρί όλα τα όπλα τα επιστημονικά, για να μπορέσουμε να πούμε το γνωστό, σε εντελώς ακατάλληλο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments