ΑρχικήΕπικαιρότηταΕφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη για 11.000 κρούσματα: «Δεν θα είναι η κορύφωση»

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη για 11.000 κρούσματα: «Δεν θα είναι η κορύφωση»

«Οι αναλύσεις και το μοντέλο που τρέχουμε δεν μας δείχνει κορύφωση προς στιγμήν» δήλωσε αναφερόμενος στο νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ενώ τόνισε η βραχυπρόθεσμη ανάλυση τριών εβδομάδων της ομάδας του, δείχνει ότι θα πλησιάσουμε μεταξύ 9.000 και 11.000 ημερήσιων κρουσμάτων τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι αυτό που έχει σημασία, είναι πόσα από τα νέα κρούσματα χρήζουν νοσηλείας. Όπως τόνισε, τις τελευταίες μέρες έχουμε περίπου 400 εισαγωγές καθημερινά στα νοσοκομεία. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το σημείο πάνω από το οποίο το σύστημα υγείας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, είναι οι 550 περίπου εισαγωγές την ημέρα.

 

Ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι το 25% των κρουσμάτων καθημερινά αφορά εμβολιασμένους και λίγο μικρότερο είναι το ποσοστό των κρουσμάτων στα παιδιά, ενώ όπως τόνισε, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων περνά τη νόσο ελαφρά, χωρίς να επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

Ως προς την τρίτη δόση εμβολίου, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις -όπως για παράδειγμα σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών ή σε ευάλωτες ομάδες και ανοσοκατασταλμένους- θα μπορούσε να γίνει και λίγο νωρίτερα από τους 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.