Εισαγγελία Πρωτοδικών: Ποινική δίωξη στον Ν. Κοτζιά για την απάτη επί δικαστηρίω

14 mins read

Η Athens Review of Books γνωστοποίησε πως, σύμφωνα με τη Διάταξη 3159/2019 του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, «για την έτερη πράξη, η οποία έχει τελεστεί με την κατάθεση προτάσεων ενώπιον του Εφετείου Αθηνών στις 4.3.2015 από τον εδώ εγκαλούμενο (Ν. Κοτζιά), θα ασκηθεί σχετική ποινική δίωξη».

Ακόμη, σε σχετική της ανακοίνωση, αναφέρει :

Ας θυμηθούμε τι είχε καταθέσει στις Προτάσεις του ο τότε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  1. «…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου]… Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…». Αυτούς τους ισχυρισμούς διέψευσαν και τα τρία πανεπιστήμια, τις απαντήσεις των οποίων μάλιστα έφερε στη Βουλή η κα Ντόρα Μπακογιάννη.

  1. Ότι βαλθήκαμε να τον συκοφαντήσουμε, όταν αποφασίσαμε να στηρίξουμε με πάθος το μνημόνιο και μάλιστα «από σημαντικές κρατικές θέσεις» ‒ εμείς διωκόμενοι και χωρίς καμιά κρατική θέση κι αυτός κορυφαίος υπουργός!

Η ιδιοκτήτρια και ο διευθυντής της Athens Review of Books είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του Κοτζιά στις 4.6.2015, αφενός μεν για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και, αφετέρου, για την απάτη επί δικαστηρίω που διέπραξε με απύθμενα ψεύδη όπως τα παραπάνω. Όσον αφορά το σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφέθηκε να παραγραφεί λόγω 18μήνου καθώς ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς τότε ήταν πανίσχυρος υπουργός, ωστόσο η απάτη επί δικαστηρίω κατά την εν λόγω διάταξη παραμένει.

Τέλος, παρότι μη αξιόποινο αλλά χαρακτηριστικό της όλης διανοητικής καταστάσεως του Πολυκαθηγητή, για λόγους αναψυχής αξίζει να αναφέρουμε ότι έγραφε ανάμεσα στα καθηγητικά του παραληρήματα και τα παρακάτω:

«(…) προέρχομαι από μεγαλοαστική οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ειδικώτερον επισημαίνεται ότι η οικογένειά μου είναι κομμάτι της οικογένειας του Παλαιών Πατρών Γερμανού, κατά κόσμο Κοτζιά, και ο πατέρας μου, Άγγελος Κοτζιάς, ήταν ιδιοκτήτης τόσον της αντιπροσωπείας όσον και μονάδας παραγωγής της εταιρείας “LM Erics[s]on Τηλεπικοινωνίες” στην Αθήνα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα