ΑρχικήΕπικαιρότηταΈως την ημέρα της δίκης της η Καϊλή στη φυλακή;

Έως την ημέρα της δίκης της η Καϊλή στη φυλακή;

Στη φυλακή θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, έως την ημέρα της δίκης της ενώ μέσα σε 48 ώρες, η ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από το δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN κι την ανταποκρίτριά του Μ. Αρώνη από τις Βρυξέλλες.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για καταιγιστικές εξελίξεις εντός των ημερών. Σήμερα ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη σε βάρος της κ. Καϊλή και των υπόλοιπων συλληφθέντων και κρίθηκε προφυλακιστέα με κακουργηματικά αδικήματα όπως το ξέπλυμα χρήματος, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και η διαφθορά. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ θα δικαστεί στο Βέλγιο γιατί το αδίκημα που έχει διαπράξει είναι στο Βέλγιο.

Τι θα συμβεί από και πέρα

Μέσα στο επόμενο 48ωρο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Open, η ποινική δίωξη που άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από δικαστικό Συμβούλιο. Η Εύα Καϊλή έχει 24 ώρες για να ασκήσει έφεση και να δικαστεί από εφετειακό δικαστήριο. Αυτή τη στιγμή κρατείται σε δικαστικό κατάστημα.

Το κύκλωμα

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, φέρεται να ήταν το κύριο σημείο αναφοράς του συστήματος διαφθοράς που αποκαλύπτεται μετά από έρευνα της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η οικογένεια του Παντσέρι φέρεται να ξόδεψε 100.000 ευρώ για θερινές διακοπές και η σύζυγος και η κόρη που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον κράτηση στην Ιταλία, φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του.

 

 

Ο σύντροφος της Καϊλή και ο ρόλος του 

Η εφημερίδα La Repubblica υποστηρίζει ότι ο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -πρώην βοηθός του Παντσέρι και σύντροφος της Εύας Καϊλή- φέρονται να είχαν τις πρώτες επαφές με Καταριανούς, κατά την περίοδο 2016- 2018. Σε ό,τι αφορά την οικογένεια του Παντσέρι, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, επίσης, σε «άνετη χρήση πιστωτικής κάρτας η οποία δεν ήταν ιδιοκτησίας τους» και σε δώρα που φέρονται να προήλθαν και από πρέσβη του Μαρόκου.

Και το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, τέλος, γράφει ότι, βάσει των εγγράφων της έρευνας, «ο Παντσέρι βαρύνεται με υποψίες που αφορούν πολιτικού είδους παρεμβάσεις σε μέλη που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου, με χρηματικό αντίτιμο».