ΑρχικήΕπικαιρότηταΕισήγηση Επιτροπής: Σε 6 περιοχές έλεγχος ανεμβολίαστων εργαζομένων

Εισήγηση Επιτροπής: Σε 6 περιοχές έλεγχος ανεμβολίαστων εργαζομένων

Δυο φορές την βδομάδα τεστ rapid σε εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμού, εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Προκρίνουν δε έξι περιοχές στις οποίες πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος στο ανεμβολίαστο προσωπικό καθώς τους ανησυχούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η διασπορά, ειδικά στις συγκεκριμένες περιοχές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι τουριστικοί προορισμοί.

Οι περιοχές που έχουν αυξημένο κίνδυνο, λόγω υψηλού υιικού φορτίου είναι τα νησιά των Κυκλάδων και κυρίως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ίος. Επίσης οι περιοχές που πλησιάζουν το κόκκινο είναι η Αττική, Κρήτη (Ρέθυμνο και Ηράκλειο), η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλία.

Μάλιστα η Επιτροπή δεν αποκλείει την πιθανότητα κάποιου τοπικού lockdown, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Τι γίνεται με τις παιδικές κατασκηνώσεις

Προβληματισμό και νέα μέτρα φέρνουν και τα πολλά κρούσματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, παιδιά και εργαζόμενοι κατά την προσέλευσή του στις κατασκηνώσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test ή pcr.  Επίσης, θα υποβάλλονται σε ένα self test την εβδομάδα τόσο παιδιά όσο και οι εργαζόμενοι για όσο βρίσκονται στην κατασκήνωση.
Στο τραπέζι βρίσκονται επίσης και άλλα μέτρα, προκειμένου το καλοκαίρι να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και τα παιδιά να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας.