ΑρχικήΕπικαιρότηταΕκλογές 2023: Πότε κλείνουν τα Λύκεια -Τι ισχύει για όλα τα σχολεία

Εκλογές 2023: Πότε κλείνουν τα Λύκεια -Τι ισχύει για όλα τα σχολεία

Οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου φέρνουν αλλαγές στις ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία στη χώρα.

Τα σχολεία όλης της χώρας έτσι και αλλιώς θα μείνουν κλειστά για δύο ημέρες, προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα, την Παρασκευή πριν τις εκλογές και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, δηλαδή 19 και  22 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά στο πότε θα κλείσουν τα σχολεία, μέχρι σήμερα ίσχυε η προηγούμενη υπουργική απόφαση, που όριζε το εξής:

Για δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Λύκεια ΕΑΕ, Ενιαία Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τα μαθήματα λήγουν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Με τροπολογία που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, τα σχολεία θα κλείσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα παραπάνω σχολεία -και όχι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, για τα οποία δεν αλλάζει κάτι- να κλείσουν και προ της 21ης Μαΐου, ημέρας που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η οριστική ημερομηνία θα ανακοινωθεί με νεότερη απόφαση, που θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά στα Γυμνάσια, θα τελειώσουν κανονικά τα μαθήματά τους στα τέλη Μαΐου ενώ και τα Δημοτικά θα κλείσουν κανονικά, στις 15 Ιουνίου.