Γκάφα Κρίτωνα Αρσένη για τον μαθητή με τη φούστα – Ζέττα Μακρή: «Είμαι συγκλονισμένη»

15 mins read

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά του μαθητή, ο οποίος φόρεσε φούστα, ως «τρανς μαθητή» από τον Κρίτωνα Αρσένη με τον βουλευτή του ΜεΡΑ25 να απαντά πως «Αν έχει γίνει λάθος, να ζητήσουμε συγγνώμη».

«Κοινωνία και υπουργείο έχουμε αντιληφθεί ότι ο αυτοπροσδιορισμός δεν είναι απλώς απαραίτητος, αλλά σεβαστός, και επιτρέπει στον αυτοπροσδιοριζόμενο να επιλέγει ενδυματολογικούς κανόνες και εμείς να τον σεβαστούμε» επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25, η υφυπουργός επέκρινε τον Κρίτωνα Αρσένη που χαρακτήρισε τον μαθητή «τρανς μαθήτρια» λέγοντάς του πως «είμαι συγκλονισμένη γιατί ένας βουλευτής προσδιορίζει έναν ανηλικο μαθητή 12 ετών ως τρανς, όταν εκείνος ουδέποτε προσδιόρισε έτσι τον εαυτό του… η μητέρα του δηλώνει περήφανη μητέρα αγοριού! Είναι απαράδεκτο με πόση ευκολία ένας βουλευτής κοινοβουλίου προσδιορίζει ο ίδιος ένα παιδί ανήλικο που αναζητά τα όριά του και εσείς του βάζετε ταμπέλα!»

Η υφυπουργός Παιδείας είπε σχετικά με το θέμα πως «οι υπηρεσίες του υπουργείου μας αντέδρασαν αστραπιαία. Ζητήθηκε αναλυτική έκθεση των γεγονότων από τη δ/ντρια, έχει γίνει ΕΔΕ που δεν έχει ολοκληρωθεί και εάν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν, ο εκπαιδευτικός αποσπάστηκε στη Δ/νση Φυσικής Αγωγής» και τόνισε πως «εμείς προωθούμε ένα σχολείο δημοκρατικό, συμπεριληπτικό».

Σημείωσε πως «ζούμε στην εποχή που δε ζητάμε από τα παιδιά να τηρούν κανόνες, αλλά να μην τους παραβιάζουν» και «οι στοιχειώδεις ενδυματολογικοί κανόνες που δεν αναιρούν τον αυτοπροσδιορισμό, οφείλουν να γίνονται σεβαστοί».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης ανέφερε πως είναι αδιανόητο να τραυματίζονται ψυχές ανθρώπων από εκπαιδευτικούς, όταν η κοινωνία μας αυτά τα έχει ξεπεράσει αυτά, αναρωτήθηκε πόσοι από τους εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα ειδικά μαθήματα για το σεβασμό στις επιλογές των μαθητών και ανέφερε πως αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά κάτι που ξέφυγε από τα τείχη του σχολείου και έγινε γνωστό και πρόσθεσε πως «εμένα δε με τρομάζει το γεγονός ότι μπορεί να είναι τρανς μαθήτρια. Εσάς σας τρομάζει σαν πολιτική ηγεσία; Αν έχει γίνει λάθος, να ζητήσουμε συγγνώμη. Αν δεν υπήρχε η κατακραυγή θα κινούνταν οι διαδικασίες; Όχι».

 

Facebook Comments