ΑρχικήΕπικαιρότηταΕκπρόσωπος ΠΟΥ στην Ελλάδα: «Αναπτύσσονται τουλάχιστον 20 εμβόλια»

Εκπρόσωπος ΠΟΥ στην Ελλάδα: «Αναπτύσσονται τουλάχιστον 20 εμβόλια»

Η αντιπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα, Μαριάνα Τρίας, αποκάλυψε τις απόπειρες που γίνονται για τη δημιουργία τουλάχιστον 20 εμβολίων.

Η Φινλανδή επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στη χώρα μας μίλησε στην εφημερίδα «Realnews» και επεσήμανε τη σημασία που έχει η διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όλα τα ύποπτα κρούσματα. Υπογράμμισε, επίσης, πως η αντιμετώπιση του κορωνοϊού προϋποθέτει την ενεργοποίηση όλων των κυβερνητικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα είναι έτοιμα τα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, απάντησε ότι «προς το παρόν υπάρχουν γύρω στα 20 εμβόλια που αναπτύσσονται, ενώ διερευνώνται κάποιες συγκεκριμένες φαρμακευτικές θεραπείες. Ο ΠΟΥ συντονίζει τις προσπάθειες να αναπτυχθούν εμβόλια και θεραπευτικές μέθοδοι για την αποτροπή και την αντιμετώπιση του COVID-19 με έναν μεγάλο αριθμό εταίρων και ειδικών. Συνήθως η ανάπτυξη εμβολίων απαιτεί αρκετά χρόνια. Ήμασταν σε θέση να περιορίσουμε αυτόν τον χρόνο στην ανάπτυξη του εμβολίου για τον Έμπολα μέσω της αξιοποίησης παγκόσμιων προσπαθειών και εργαζόμαστε με πολλούς εταίρους για να κάνουμε το ίδιο για τον COVID-19».