ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλεύθερη η Εύη Βατίδου: «Δεν εμβόλισα τη μοτοσικλέτα - Ήθελαν να αξιώσουν...

Ελεύθερη η Εύη Βατίδου: «Δεν εμβόλισα τη μοτοσικλέτα – Ήθελαν να αξιώσουν αποζημίωση όταν έμαθαν ότι είμαι πρώην σύζυγος του Κούγια»

Αρνούμενη την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος του ζευγαριού μοτοσικλετιστών με το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο περιστατικό στην Γλυφάδα, απολογήθηκε η Εύη Βατίδου η οποία αφέθηκε ελεύθερη μετά το πέρας της διαδικασίας.

Η παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο βρέθηκε ενώπιον του Ανακριτή στις 11.00 το πρωί και έδωσε εξηγήσεις για περίπου μία ώρα σχετικά με την κατηγορία που της αποδόθηκε, μετά από μήνυση του ζευγαριού που ισχυρίζονται ότι τους εμβόλισε με το αυτοκίνητό της, για την οποία συνελήφθη και κρατήθηκε χθες.

 

 

«Έχω την πεποίθηση ότι κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα, προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση, διότι πληροφορήθηκε εκ των υστέρων την ιδιότητά μου ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και θεώρησε ότι θα μπορούσε μέσα από μια τέτοια ιστορία να εξαναγκάσει τον πρώην σύζυγό μου να τον αποζημιώσει, για να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση», αναφέρει σε υπόμνημα που παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό η κ. Βατίδου η οποία απολογούμενη έδωσε εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτήν των δύο μηνυτών της, για όσα έγιναν στην Γλυφάδα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η κ. Βατίδου στο υπόμνημα της υποστηρίζει ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν στάθμευσε με το αυτοκίνητό της έξω από ένα περίπτερο στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα για να πάρει αναψυκτικά.

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα της:

«Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό μου και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε “πουτάνα άντε γαμήσου, θα σε σκοτώσω, μαλακισμένη”. Εγώ εντελώς ανυποψίαστη και πολύ τρομαγμένη τον κοίταξα και τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει; Αυτός όμως συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητό μου και να βρίζει ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε, χτύπησε με πολυ δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου, με αποτέλεσμα να θραύσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει το βραχίονα του καθρέπτη ο οποίος “κρέμασε”. Δεν είχα παραβιάσει κανέναν ερυθρό σηματοδότη, ως αυτός αναληθώς ισχυρίζεται. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, που αργότερα προέκυψε ότι ήταν η σύζυγός του, απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, χωρίς να προσπαθήσει έστω με τα λόγια να τον συγκρατήσει, ούτε τον επέπληξε, όταν αυτός έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου με τον τρόπο που περιέγραψα και φαίνεται στις φωτογραφίες που προσκομίζω».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κ. Βατίδου, ακολούθησε τη μηχανή καθώς ήθελε να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας της για να αποζημιωθεί. Ωστόσο, όπως αναφέρει, όταν ο οδηγός της μηχανής αντιλήφθηκε ότι τους ακολουθεί, επιχείρησε να την αποφύγει κατευθυνόμενος τελικά στην οδό Σουλίου, δρόμος που είναι «με τσιμέντο, χαλίκια, χώμα και λακκούβες». Εκεί όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, «φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά ο άντρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακκούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και την συνεπιβάτιδά του».

Η κατηγορουμένη αναφέρει πως στην προσπάθειά της να αποφύγει να πέσει στη μηχανή, έπεσε σε περίφραξη προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο αμάξι της. Εκεί, σύμφωνα με την κατηγορούμενη, παρότι η γυναίκα συνεπιβάτης της μηχανής ήταν χτυπημένη και η ίδια ρώτησε αν έχουν ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, ο άντρας εξακολουθούσε να την βρίζει και να την απειλεί και έτσι κάλεσε την ‘Αμεσο Δράση.

Η κ. Βατίδου αναφέρει πως οι αστυνομικοί «δεν έπραξαν ως όφειλαν» παραλείποντας να συντάξουν έκθεση αυτοψίας ώστε να καταγραφούν οι θέσεις των οχημάτων, δεν τα φωτογράφισαν, δεν έκαναν αλκοτέστ.

«Ο αντίδικός μου φρόντισε να εξαφανιστεί η δική του μοτοσικλέτα από τον τόπο του συμβάντος για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις το αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας της», τονίζει η κ. Βατίδου η οποία καταλήγει στο υπόμνημα της πως: «Η πτώση της μοτοσικλέτας του οφείλεται σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ