ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλλείψεις σε φάρμακα: Λουκέτο σε δύο φαρμακαποθήκες – H ανάρτηση Πλεύρη

Ελλείψεις σε φάρμακα: Λουκέτο σε δύο φαρμακαποθήκες – H ανάρτηση Πλεύρη

Την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων για δύο φαρμακαποθήκες οι οποίες δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο των αποθεμάτων τους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΦ.

 

Στην αναστολή λειτουργίας δύο φαρμακαποθηκών αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης με αφορμή τις ελλείψεις φαρμάκων και τα μέτρα που λαμβάνει το υπ. Υγείας για να τις αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης φαρμάκων λόγω μεγάλης ζήτησης κ μειωμένης παραγωγής κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία. Οι εντολές σαφείς: αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται, όπως σε 2 φαρμακαποθήκες. Ο έλεγχος αφορά όλους, φάρμ. εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον ΕΟΦ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα από τα ελλειπτικά φάρμακα που διαθέτουν, ενώ απαγόρευσε την εξαγωγή τους. Παράλληλα τις κάλεσε να διαθέσουν άμεσα στην ελληνική αγορά τα φάρμακα και προειδοποιήσε με ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, ενώ θα κινηθούν και διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.