ΑρχικήΕπικαιρότηταΈλληνας 13χρονος «μέτρησε τ΄ άστρα»- Πήρε το Α΄ βραβείο καλύτερης ομιλίας για...

Έλληνας 13χρονος «μέτρησε τ΄ άστρα»- Πήρε το Α΄ βραβείο καλύτερης ομιλίας για την αστροφυσική- αστρονομία

Ένας μαθητής, ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος, μόλις 13 ετών πήρε το πρώτο βραβείο καλύτερης ομιλίας με θέμα την αστροφυσική και την αστρονομία.

Είναι ένας μαθητής της Β΄ Γυμνασίου. «Κάποια παιδιά της ηλικίας μου έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους», είπε μεταξύ άλλων ο μικρός.


Η εργασία του, με τίτλο «Voyager 1 and 2: The Epic Journey in Vast Cosmic Sea», επιλέχθηκε ως η καλύτερη ομιλία στο 1ο Βαλκανικό Θερινό Σχολείο Αστρονομίας και Αστροφυσικής, με θέμα «Ένα παιδί από τα Βαλκάνια μετράει τ’ άστρα».

Έμπνευση για την εργασία του ήταν οι δύο αποστολές του Voyager, επικεφαλής των οποίων ήταν ο νυν Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και ομότιμος διευθυντής διαστημικών προγραμμάτων της NASA, Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής.

Εστίασε στα μηνύματα του ανθρώπου στα βάθη του διαστήματος και στον τρόπο επιβίωσής μας. Ο κ. Κριμιζής επέλεξε προσωπικά τον Βίκτωρα να βρεθεί δίπλα του και μίλησαν μαζί στην εκπομπή «Συνθέσεις» της ΕΡΤ, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφου Μάκη Προβατά που προβλήθηκε στις 23 Νοεμβρίου.