ΑρχικήΕπικαιρότηταΈνας δικηγόρος ύποπτος για τις φωτιές στον Αυλώνα- Τι βρέθηκε στην κατοχή...

Ένας δικηγόρος ύποπτος για τις φωτιές στον Αυλώνα- Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Διαδοχικά ξέσπασαν οι πυρκαγιές στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας, στον Αυλώνα και μάλιστα σε εννέα διαφορετικές εστίες.

Τρεις εστίες φωτιάς μέσα σε τρεις ώρες ξέσπασαν στον Αυλώνα στις 10, 11 και 12 το πρωί της Πέμπτης (24/8) στις περιοχές Συκάμινο, Ασπρόχωμα και Άγιος Γεώργιος, με την τελευταία να κρίθηκε πιο σοβαρή και σηκώθηκαν και εναέρια μέσα. Πλέον η φωτιά στον Αυλώνα είναι υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Euronews oι αρχές προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό το μεσημέρι της Πέμπτης 24/8. Οι δύο έγιναν νωρίτερα στον Αυλώνα και στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο στο Μενίδι, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τα δύο άτομα προσπάθησαν να ανέβουν στην Πάρνηθα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν ότι κινούνται ύποπτα και τους έκαναν έλεγχο. Φέρεται να είχαν μαζί τους κιάλια, σπινθηριστή (εργαλείο για πρόκληση φωτιάς), βαμβάκι και αναπτήρες και να παρατηρούσαν την περιοχή.

Είναι 51χρονος, κάτοικος Αυλώνας, δικηγόρος στο επάγγελμα ενώ στο όχημά τους βρέθηκαν και σχετικά στοιχεία. Το άτομο αυτό φέρεται να ήταν παρών τουλάχιστον στις 4 φωτιές. Μάλιστα, κάμερα τον έχει καταγράψει να περνάει από δρόμο του Αυλώνα στις 11:45 όταν ξέσπασε η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο. Μαζί με τον δεύτερο ύποπτο έχουν μεταφερθεί στην ασφάλεια βορειανατολικής Αττικής όπου και ανακρίνονται.

Αναφορικά με τον Αυλώνα, προσήχθη ένας 45χρονος ο οποίος κινούνταν με ένα ασημί αγροτικό όχημα. Κατά την προσαγωγή του, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και είπε πως έχει άλλοθι που αποδεικνύει την αθωότητά του, ωστόσο υπάρχει πλήθος μαρτύρων, που ανέφεραν πως τον είδαν να κινείται ύποπτα σε σημεία από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, μέσα σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν 12 εστίες στον Αυλώνα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην έκτακτη ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας έγιναν συνολικά εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα.