ΑρχικήΕπικαιρότηταΈνοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της...

Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές ότι δεν σκότωσε το παιδί της.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έπεσε θύμα της μητέρας της ,όπως αποφάνθηκε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την Ρούλα Πισπιρίγκου ως την υπαίτια για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εν συνεχεία την τετελεσμένη πράξη σε βάρος του πρώτου παιδιού της .

Η κατηγορούμενη γνωστοποίησε πως δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά και επομένως αναμένει την ποινή των ισοβίων.

Μετά από 14 μήνες διαδικασίας,η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την ,κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν ,που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Η αντίδραση της Πισπιρίγκου

Η απόφαση απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με την κατηγορούμενη να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της.

Στο πίσω μέρος της αίθουσας βρίσκονταν ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του για να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται  να άκουσε ψύχραιμα την απόφαση για την ενοχή της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της, επανέλαβε ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και δεν υπέβαλε αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο της.

Ισόβια η πρόταση της εισαγγελέως

Η διαδικασία διεκόπη και μετά από λίγη ώρα η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια για την ποινή της κατηγορουμένης.

Όπως είπε για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για την ανακοίνωση της τελικής ποινής.