ΑρχικήΕπικαιρότηταΚούγιας: «Ο δικηγόρος που προσέλαβε η Ρούλα ήταν κατόπιν συμβουλής γιου πολύ...

Κούγιας: «Ο δικηγόρος που προσέλαβε η Ρούλα ήταν κατόπιν συμβουλής γιου πολύ γνωστού ρεπόρτερ»

Στις 16 Νοεμβρίου θα απολογηθεί για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την προθεσμία που έλαβε από την Ανακρίτρια που ερευνά τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η προσωρινά κρατούμενη για την ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης Τζωρτζίνας, μετήχθη στις 09:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς έχει κληθεί από την 35η Τακτική Ανακρίτρια σε απολογία για την κατά συρροή ανθρωποκτονία των δύο παιδιών που φέρεται να τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε χρόνους προγενέστερους από την τελική εγκληματική πράξη που της χρεώνεται από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη μητέρα θα προετοιμάσει την απολογία της προκειμένου να επιχειρήσει να αντικρούσει τα στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της τον Αύγουστο, για τον θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 και τον θάνατο της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Τι είπε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, πραγματοποίησε δηλώσεις, αμέσως μετά την προθεσμία για τις 16 Νοεμβρίου, που έλαβε η κατηγορούμενη για να απολογηθεί.

Ειδικότερα, ο ποινικολόγος κατά τις δηλώσεις του, τόνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου στην προανάκρισή της «έφαγε» πολύ ξύλο και στη συνέχεια κλήθηκε να υπογράψει χαρτί πως δεν την έχουν χτυπήσει.

Έπειτα, αναφέρθηκε και στον προηγούμενο δικηγόρο υπεράσπισής της, τον οποίο, όπως είπε προσέλαβε κατόπιν συμβουλής γιου, πολύ γνωστού ρεπόρτερ.

«Ο γιος γνωστού δημοσιογράφου, πρότεινε δικηγόρο στην πελάτισσά μου, και της είπε να μην κάνει μήνυση για τον ξυλοδαρμό. Μάλιστα, αν και δεν έχω κάποιο έγγραφο που να το αποδεικνύει, όπως με ενημέρωσε η ίδια και το περιβάλλον της την έβαλαν να υπογράψει ότι δεν εδάρει».

Επίσης, χαρακτήρισε «έκθεση ιδεών» το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ακόμη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να μην τεθεί υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης.