Ο Σπύρος Μπιμπίλας, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αλέξη Κούγια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του κ. Μπιμπίλα, η μήνυση στρέφεται κατά του Αλέξη Κούγια για «χυδαίες, ρατσιστικές και ομοφοβικές» δηλώσεις του. Οι συνήγοροι αναφέρουν ότι η μήνυση αφορά «μια σειρά προσβλητικών δηλώσεων εναντίον του εντολέα μας, οι οποίες ξεκίνησαν το 2022 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα».
Η ανακοίνωση των συνηγόρων του Σπύρου Μπιμπίλα
«Οι συνήγοροι του κ. Σπύρου Μπιμπίλα, Βουλευτή του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ηθοποιού και ε.τ. Προέδρου του Σ.Ε.Η., Γιάννης Απατσίδης και Έλλη Ρούσσου, ενημερώνουμε για λογαριασμό του, ότι σήμερα, 21-06-2024, επ’ αφορμής του φαινομένου χυδαίων, ρατσιστικών και ομοφοβικών δηλώσεων του αναφερομένου, και όχι μόνον, καταθέσαμε, προς την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με κοινοποίηση προς την κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και προς τον κ. Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά, σε βάρος του Αλέξιου Κούγια, Δικηγόρου Αθηνών, για σειρά μισαρών δηλώσεών του, εναντίον του εντολέως μας, οι οποίες ανατρέχουν από το έτος 2022 και συνεχίζονται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα, πιθανόν, ίσως, ενδεχομένως λόγω της ηθικής στάσης του κ. Σπύρου Μπιμπίλα, θεσμικά και ανθρώπινα, απέναντι σε θύματα βίας, ακόμη και σεξουαλικής, απέναντι σε ανήλικα παιδιά και γυναίκες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ψυχισμό τους και τον εσώτερο πυρήνα της προσωπικότητάς τους.
Σκοπός της μηνυτήριας αναφοράς είναι, αφενός η ορθή και προσήκουσα εφαρμογή του άρθρου 1 παρ. 1 του Ν. 927/1979, από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, ώστε να εξαλειφθούν οι διακρίσεις παντός είδους, κατά κάθε ομάδας ανθρώπων, που υφίσταται τις συνέπειες του μίσους και της βίας, αφετέρου να γαλβανιστεί το αισθητήριο δικαίου όλων των κοινωνών του δικαίου, ώστε τέτοιου είδους φαινόμενα να παταχθούν, με κάθε νόμιμο και θεσμικό τρόπο.
Ο κ. Μπιμπίλας θα ενημερώσει σχετικά και όλες τις συναρμόδιες Αρχές, εντός κι εκτός της Χώρας μας, καθώς ο ρατσιστικός και ομοφοβικός λόγος, που διατυπώνεται πολλές φορές ακόμη και υπαινικτικά, είτε πληροί την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του παρωχημένου Νόμου του 1979, είτε όχι, είναι λόγος κακοποιητικός και επικίνδυνος, που καταδεικνύει ότι τα άτομα που μετέρχονται αυτού, διαπνέονται από αισθήματα μίσους στους συνανθρώπους, εγωισμού και επίδειξης ισχύος, δηλητηριάζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις και καθιστώντας τα ευάλωτα άτομα σε διαρκή κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα».