Ενοχλημένος ο Τσιόδρας: «Εστία επιδημίας η κλινική Ταξιάρχαι» – Άλλοι 6 θετικοί, στα 37 τα κρούσματα

14 mins read

Στην κλινική «Ταξιάρχαι» μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν μετά και τον θάνατο τριών ασθενών.

Αυτήν την στιγμή, 6 νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σημειωτέον ότι σήμερα το πρωί η κλινική άνοιξε κανονικά μέρος της και πραγματοποίησε αιμοκαθάρσεις.

Από την κλινική φεύγουν μόνο όσοι είναι θετικοί στον ιό ενώ όσοι δεν είναι θετικοί θα παρακολουθούνται συνεχώς καθώς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν όλοι σε άλλες κλινικές, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσίοδρας έκανε λόγο για σημαντική επιδημία. Όπως είπε, από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

Αυτήν την στιγμή, έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η κλινική άνοιξε κανονικά και πραγματοποίησε αιμοκαθάρσεις.

Μέχρι στιγμής στην κλινική «Ταξιάρχαι», έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από τον covid-19.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική, “Ταξιάρχαι” και “Κασταλία” που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Σοκαριστική μαρτυρία

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία μιας ασθενούς η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση και πως ανησυχεί για τα παιδιά και τα εγγόνια της. «έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδι μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.

 

 

 

 

Facebook Comments