Η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 20-25, κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς κλείστηκαν 70.000 ραντεβού.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιο κοντινές ημερομηνίες που δόθηκαν είναι από 20 Ιουνίου και μετά.
Από χθες το πρωί η ηλικιακή ομάδα των 25-29 μπορεί να κλείσει ραντεβού με όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson, πλην AstraZeneca), ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τους 18-24, με αποτέλεσμα να επισπευστεί το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.
Ο αριθμός των ραντεβού των 25-29 όπως έγινε χθες γνωστό προσέγγισε τα 70.984 ως το απόγευμα, εκ των οποίων 50.188 αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer, 10.724 σε εκείνο της Moderna και 10.072 στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96.300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.
Ο Πρωθυπουργός έστειλε , μάλιστα, νέο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε.
H πλατφόρμα για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια για τις ηλικίες 25-29 έχει ανοίξει. Το εμβόλιο προστατεύει εμάς, τους αγαπημένους μας, όλη την κοινωνία. Κλείστε το ραντεβού σας! https://t.co/FrpK74j3Ps pic.twitter.com/iP6Eha6MOc
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 10, 2021
Οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον
Σε 10 μέρες θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον, με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών και με «όπλο» το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Τι θα γίνει με τος διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους
Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση αμέσως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τις ηλικίες 18 έως 24, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο μήνα.
Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους θα τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, εποχή κατά την οποία πολλές δραστηριότητες θα αρχίσουν να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους. Οδηγός για την κυβερνητική πρόταση και την σχετική συζήτηση θα είναι και η γνωμοδότηση της επιτροπής Βιοηθικής, την οποία έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός.