ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπεισόδια στην «Κιβωτό του κόσμου»- Γονείς έσπασαν την πόρτα και ζητούν τα...

Επεισόδια στην «Κιβωτό του κόσμου»- Γονείς έσπασαν την πόρτα και ζητούν τα παιδιά τους

Ένταση επικράτησε έξω από την Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό, όπου έχει φτάσει ένας άνδρας, μαζί με ένα ζευγάρι που ζητά να πάρει πίσω τα παιδιά του.

Ο άνδρας δηλώνει γενικός γραμματέας Σύρων Ελλάδος, ενώ το ζευγάρι υποστηρίζει ότι του έχουν πάρει τα παιδιά και δεν το αφήνουν να έρθει σε επαφή μαζί τούς.

Οι γονείς επιχείρησαν να μπουν μέσα στη δομή και φέρεται να έσπασαν την πόρτα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς δείχνουν φωτογραφίες, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά τους έχουν υποστεί κακοποίηση.

 

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος πήγε να με χρηματίσει»

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί νέα καταγγελία ότι ο πατέρας Αντώνιος επιχείρησε να χρηματίσει ένα παιδί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σεξουαλικής κακοποίησης που έχει καταγγείλει 19χρονος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο 17χρονος σήμερα φίλος του 19χρονου που υποστηρίζει ότι ο πατέρας Αντώνιος τον κακοποίησε σεξουαλικά, αποκάλυψε πως ο ιερέας αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει για να μην αποκαλύψει όσα είδε. 

«Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει. Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει», είπε ο μάρτυρας.

Ο 19χρονος υποστήριξε στην καταγγελία του ότι ο πατέρας Αντώνιος έβαλε το χέρι του μέσα από το μαγιό του. 

«Καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα στη θάλασσα 10 φορές», ανέφερε στην καταγγελία του και συνέχισε.

«Έτσι, τα πρωινά που πήγαινα στον πατέρα, εκεί που καθόμασταν στο σαλόνι του τρίτου ορόφου, με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, ο οποίος είναι γωνιακός και εκεί καθόταν ο πατέρας. Μια μέρα, ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα και τραβήχτηκα αμέσως. Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του».

Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι δεν είναι το μοναδικό θύμα: «Θεωρώ ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμένα που ήμουν 16,5 και το άλλο παιδί που ήταν 15,5 ετών. Μιλώντας τηλεφωνικά με άλλη κυρία, η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α΄ Γυμνασίου», σημείωσε.

 

Κιβωτός του Κόσμου: Διαψεύδει ο πατέρας Αντώνιος τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η Κιβωτός του Κόσμου και ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος πάντως διαψεύδουν τις καταγγελίες και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές(…) Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κιβωτός του Κόσμου: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Μετά τις αποκαλύψεις για τις κακοποιήσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» έντονη είναι η ανησυχία για το μέλλον των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου θα διεξαχθεί σχετικά με τη λειτουργία της δομής και το τι θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τέσσερα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της έρευνας

Η δικογραφία για τα όσα καταγγέλλοντα για την «Κιβωτό του Κόσμου» βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κληθούν και άλλα άτομα για να καταθέσουν σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Στο επίκεντρο της έρευνας είναι τέσσερα πρόσωπα. Το πρώτο είναι στέλεχος της ΜΚΟ σε βάρος του οποίου υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών που φιλοξενούνταν στη δομή.

Ερευνώνται τέσσερα στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου που εμπλέκονται στις καταγγελίες – Intimenews

Το άτομο αυτό φέρεται να ταξίδευε σε όλες της δομές της Οργάνωσης στην Ελλάδα. Τα άλλα τρία πρόσωπα που ερευνώνται είναι παιδιά που μεγάλωσαν στην Κιβωτό και εργάζονται πλέον στη ΜΚΟ.

Θα διερευνηθούν επίσης ταξίδια που φέρεται να έκαναν παιδιά της δομής, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για παράξενες μετακινήσεις παιδιών από τη μια δομή στην άλλη και αν οι μετακινήσεις αυτές είχαν σχέση με κακοποιητικές συμπεριφορές που κάποιοι ήθελαν να κρύψουν.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν επίσης οι καταθέσεις του 19χρονου και η δομή της Καλαμάτας, η οποία αναφέρεται στις καταγγελίες.

Ερωτηματικά προκαλεί και η διαχείριση των χρημάτων, καθώς σύμφωνα με την κατάθεση του 19χρονου, το στέλεχος του είχε αγοράσει κινητό τηλέφωνο αξίας 800 ευρώ, παπούτσια αξίας 180 ευρώ και άλλα δώρα«Ό,τι ήθελα το είχα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο 19χρονος. Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στα χρηματικά ποσά και από που προέρχονται.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Με έβαζε να κοιμάμαι στο πάτωμα για να του δίνω τα φάρμακά του»

Σοκαριστικά είναι όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δομή της Καλαμάτας. Οι καταγγελίες αφορούν ένα παιδί 16 ετών, που όλοι το περιγράφουν ως το πιο συνεργάσιμο και ήσυχο.

Πέρσι τα Χριστούγεννα κλήθηκε να μεταβεί στην Αθήνα, όπου κι έμεινε τρεις εβδομάδες. Το ίδιο το παιδί φέρεται να ισχυρίστηκε ότι επειδή το στέλεχος της Κιβωτού ήταν άρρωστο για τρεις εβδομάδες κοιμόταν στο πάτωμα δίπλα του για να του δίνει τα φάρμακά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένα ακόμα παιδί στην Καλαμάτα, το οποίο ήταν μαθητής Γυμνασίου, με τους καθηγητές του να μιλούν με πολύ καλά λόγια για την πορεία του και τις επιδόσεις του στα μαθήματα σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στο σχολείο. 

Οι καθηγητές του τον αναζήτησαν και το σχολείο προχώρησε σε κατάθεση αναφοράς στην εισαγγελία, καθώς κανείς δεν ενημέρωσε τη διεύθυνση γιατί ο μαθητής σταμάτησε να πηγαίνει στα μαθήματα. Και αυτό το παιδί μετά από λίγο καιρό φέρεται να πήγε στην Αθήνα. 

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Τα παιδιά έτρεμαν, δεν ήθελαν να πηγαίνουν στην Αθήνα»

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι υπήρχαν παιδιά που έτρεμαν και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να πάνε στην Αθήνα.

Ενδεικτικές είναι οι αναφορές για δύο ακόμα παιδιά που πήγαν στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο και επέστρεψαν τρομαγμένα. Τα δύο παιδιά φέρεται να είπαν πως είδαν ένα παιδί της δομής να σκουπίζει μόνο του όλο τον πέμπτο όροφο στον Κολωνό κι άλλα δύο να βρίσκονται στις αποθήκες και να δουλεύουν μαζί με εργάτες.

Ενδεικτικό του φόβου που φέρεται να υπήρχε για τη δομή της Αθήνας είναι η αναφορά για ένα παιδί σε δομή της επαρχίας, το οποίο έλεγε στον μικρότερο του αδερφό να μην γκρινιάζει, να ακούει τους δασκάλους του, για να μην τον στείλουν στην Αθήνα, καθώς άκουγαν πολύ σκληρά πράγματα για εκεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα παιδιά ήταν υποχρεωμένα σε καθημερινή βάση να κάνουν δουλειές και αγγαρείες και μεσημεριανές ώρες το καλοκαίρι ακόμα και εν μέσω καύσωνα. Οι δουλειές, λένε πως ήταν υποχρεωτικές από την διοίκηση ακόμα και αν διαφωνούσαν οι εργαζόμενοι. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ακόμα και για μικρά παιδιά ηλικίας 8-10 ετών, τα οποία τα έβαζαν να ξεχορταριάζουν, την ώρα που μεγαλύτερα παιδιά έκαναν βαριές χειρωνακτικές εργασίες, με τσάπες κλπ.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως όταν το κορυφαίο στέλεχος πήγαινε σε μία συγκεκριμένη δομή της επαρχίας, τα παιδιά ήταν στρατιώτες, καθώς ξυπνούσαν στις 06:00 το πρωί, πήγαιναν για δουλειές στον κήπο μέχρι την ώρα που ξύπναγε ο πάτερ και τότε πήγαιναν για να πάρουν την ευχή του.