ΑρχικήΕπικαιρότηταΈπεσε και σήμερα η Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις στα Λύκεια -...

Έπεσε και σήμερα η Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις στα Λύκεια – Νέα επίθεση χάκερ

Νέα προβλήματα δημιουργήθηκαν και σήμερα στα σχολεία, καθώς η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων αντιμετωπίζει εκ νέου πρόβλημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, οι εκπαιδευτικοί από νωρίς το πρωί της Τρίτης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στον ANT1, έκανε λόγο για νέα κυβερνοεπίθεση.

Ο κ. Κόπτσης είπε πως χθες η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας είπε πως γίνονται προσπάθειες ανάταξης του προβλήματος, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.

Πάντως τη Δευτέρα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε καταρρεύσει και άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 09:30 το πρωί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, αλλάζοντας συνολικά το πρόγραμμα.

Επίσης αναβλήθηκαν οι εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου σε αρκετά σχολεία, ενώ σε ορισμένα και της Γ’ Λυκείου με αποτέλεσμα να γίνουν σήμερα οι εξετάσεις

“Δεν θα υπάρξει θέμα με τις Πανελλήνιες”

Πάντως, ο Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, διαβεβαίωσε στην ΕΡΤ πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στις Πανελλήνιες, καθώς το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, δεν έχει καμία σχέση με αυτό των ενδοσχολικών εξετάσεων, “είναι άλλο σύστημα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ