Επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη Παύλος & Μαρί Σαντάλ – Δεν σκέφτονται πλέον να εγκατασταθούν στην Ελλάδα

19 mins read

Μετά το μνημόσυνο στο Τατόι, τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας Παύλος και η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ,
επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη παρότι οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών ήθελαν τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά να εξετάζει τη μόνιμη εγκατάστασή του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, η τέως βασιλική οικογένεια θα πάρει τις αποφάσεις της μετά το μνημόσυνο στο Τατόι, με το περιβάλλον του Παύλου να αναφέρει πρώτον πως ο ίδιος δεν σκέφτεται πλέον να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και δεύτερον ότι δεν πρόκειται να αναμειχθεί ποτέ με την πολιτική και ότι δεν έχει πρόθεση να αμφισβητήσει το πολίτευμα. Η ζωή θα συνεχιστεί όπως πριν, τόσο για τον ίδιο όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Φεύγει από την Ελλάδα η τέως βασιλική οικογένεια
Εκτός από τον Παύλο, στις ΗΠΑ και το Λος Άντζελες βρίσκεται ήδη με τον αρραβωνιαστικό της η μικρότερη αδερφή του Θεοδώρα. Η Αλεξία με την οικογένειά της επέστρεψαν στα Κανάρια Νησιά και ο Φίλιππος στο Λονδίνο.

Είναι εκείνος που θα τρέξει τις ετοιμασίες για τη δεξίωση στην αγγλική πρωτεύουσα, στην οποία αναμένεται να δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη σύζυγό του, όπως και η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Η δεξίωση στο Λονδίνο έχει προγραμματιστεί για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ακόμα η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Στην Αθήνα θα παραμείνει ο Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ και η Άννα-Μαρία. Η τελευταία βασίλισσα στην ιστορία της χώρας προτίμησε την Ελλάδα από το παλάτι που μένουν οι αδερφές της, στη Δανία, αφού όπως έχει πει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις της, το φως στη χώρα μας είναι μοναδικό.

Η τελευταία επίσκεψη που δέχτηκε πριν η οικογένειά της διασκορπιστεί ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη ήταν εκείνη από τις δύο αδερφές του εκλιπόντος συζύγου της, που πλέον βρίσκονται στην Ισπανία.

Στο MEGΑ μίλησε και ο πρώην μπάτλερ της τέως βασιλικής οικογένειας για όλα όσα έβλεπε και του έκαναν εντύπωση τη διετία που εργαζόταν στην έπαυλη του τέως στο Πόρτο Χέλι. Από την πρώτη μέρα διαπίστωσε, όπως λέει, ότι έχει να κάνει με μια δεμένη οικογένεια με αρχές, με την απλότητα να κυριαρχεί.

Στο μικροσκόπιο η ισπανική βασιλική οικογένεια
Μία εβδομάδα μετά την κηδεία του τέως βασιλιά, ισπανικά ΜΜΕ αναφέρονται στο παρασκήνιο των όσων έγιναν με τη διαιρεμένη βασιλική οικογένεια της χώρας τους.

Τονίζεται πως ο Φελίπε αγνόησε στην εκκλησία τον πατέρα του, αλλά στο Τατόι όταν πίστευε ότι δεν ήταν κοντά οι κάμερες, τον αγκάλιασε για πρώτη φορά ύστερα από 4 χρόνια. Ρόλο-κλειδί στα όσα έγιναν είχε η Σοφία, με τα ισπανικά ΜΜΕ πάντως να τονίζουν πως τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί και οι παλιές αμαρτίες του Χουάν Κάρλος σε καμία περίπτωση δεν έχουν ξεχαστεί.

Η τέως βασιλική οικογένεια της χώρας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της μακριά από τις κάμερες, διακριτικά, με τα παιδιά του τελευταίου βασιλιά στην Ελλάδα να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.

 

Facebook Comments