ΑρχικήΕπικαιρότηταEπίθεση φιλίας Ερντογάν -Τσαβούσογλου αντί να «έρθουν μια νύχτα ξαφνικά»

Eπίθεση φιλίας Ερντογάν -Τσαβούσογλου αντί να «έρθουν μια νύχτα ξαφνικά»

Ο καθηγητής διεθνούς ασφάλειας Μάνος Καραγιάννης μίλησε απόψε στην ΕΡΤ και τον  Γιώργο Κουβαρά για τα Ελληνοτουρκικά και τη στροφή της Τουρκίας.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει μπει σε μια εκλογική διαδικασία, η οποία είναι τουλάχιστον αμφίρροπη. Αυτά τα κελεύσματα του Ερντογάν απευθύνονται και σε ένα εσωτερικό ακροατήριο, το οποίο ναι μεν είναι μικρό και έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι υπαρκτό. Προσπαθεί, δηλαδή, να διευρύνει λίγο την εκλογική επιρροή», επεσήμανε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεν θα αλλάξει η θέση της Τουρκίας και συνδέεται άμεσα με τις ευρύτερες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα το ότι τα τελευταία χρόνια έχει παγώσει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής. Από τη μια θέλουμε δημοκρατική Τουρκία που θα πάρει χρόνο αυτό από την άλλη θέλουμε να δούμε και μια σταθερή Τουρκία. Δεν θέλουμε να είναι παράγοντας αστάθειας και είναι μια δύσκολη ερώτηση να απαντήσουμε», τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου Kadir Has, Δημήτρης Τριανταφύλλου.

 

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ