Ερντογάν: «Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων»

11 mins read

Παρά την αποκλιμάκωση της κατάστασης που παρατηρείται στο Αιγαίο, ο Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί απροκάλυπτα, με φόντο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που ακούστηκε πριν από δύο ημέρες.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος».

Ακόμη τόνισε ότι: «Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων»

Η τοποθέτησή του έγινε σε εκδήλωση για το άνοιγμα ενός νέου κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ (της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) στην Κωνσταντινούπολη και έρχεται ως απάντηση στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Με το βλέμμα στην τρομοκρατία ο Ερντογάν

Με φόντο το άνοιγμα των νέων γραφείων της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «στόχος» είναι «να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο.»

Υπογράμμισε δε, ότι «μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Με αυτό το κέντρο (σ.σ: MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο».

 

 

Facebook Comments