ΑρχικήΕπικαιρότηταΕριέττα Κούρκουλου Λάτση για τον «Άλλο Άνθρωπο»: «Έχουμε μια τάση να γινόμαστε...

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για τον «Άλλο Άνθρωπο»: «Έχουμε μια τάση να γινόμαστε δικαστές»- Γιατί λέει ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης

Τη δική παρέμβαση μέσω του instagram έκανε η Εριέττα Κούρκουλου- Λάτση για τις εξελίξεις σχετικά με τον “Άλλο Άνθρωπο”.

Συγκεκριμένα, η κ. Κούρκουλου ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε: ”

“Ήθελα να πω δυο λόγια για την υπόθεση που έχει ανοίξει σχετικά με την οργάνωση ο “Άλλος Άνθρωπος”. Έχουμε μία τάση τελευταία να έχουμε γίνει δικαστές πίσω από πληκτρολόγια, μέσα από το ίντερνετ κάτι το οποίο δεν ωφελεί κανέναν. Και ουσιαστικά μιλάμε για να διάφορες εικασίες οι οποίες δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν ισχύουν ή  αν δεν ισχύουν. Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε τις αρμόδιες αρχές να κάνουν το έργο τους και να βγάλουν το πόρισμα που είναι να βγάλουν και να πάρουμε ένα μάθημα.

Αυτό το μάθημα που πρέπει να πάρουμε δεν είναι ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ξανά καμία οργάνωση. Βλέπω με μεγάλη λύπη, χιλιάδες σχόλια κάτω από πραγματικά αξιόλογες οργανώσεις, τα οποία λένε ότι εγώ δεν ξαναδίνω όταν λεφτά μου ότι όλες οι ΜΚΟ είναι απάτες και διάφορα πράγματα γιατί έχουμε αυτή την τάση στην Έλλάδα να τα βάζουμε όλα σε ένα κουβά να αποποιούμαστε κάθε είδους ευθύνης.

Γιατί έχουμε ευθύνη, είμαστε ενήλικες είμαστε ενεργοί πολίτες. Υποτίθεται ότι είμαστε ενεργοί πολίτες αλλά δυστυχώς έχουμε καταντήσει ένας λαός που είναι πίσω από ένα instagram και ό,τι διαφημίσει ο τάδε και η τάδε τρέχουμε αμέσως να ενισχύσουμε ένα σκοπό, ο οποίος πολλές φορές δεν ξέρουμε καν ποιος είναι ποιος κρύβεται από πίσω. Ποια είναι η αιτία που τον ενισχύουμε. Απλά γίνεται της μόδας. Εκεί όμως φέρουμε ευθύνη. Θα πρέπει πριν ενισχύσουμε οποιαδήποτε οργάνωση να την έχουμε ψάξει. Να μη βλέπουμε μόνο πόσες followers έχει. Να βλέπουμε ποιο είναι το έργο της, ποια είναι η ιστορία της μέσα στο χρόνο, τι έχει καταφέρει πραγματικά αυτή η οργάνωση να κάνει και σίγουρα να μη βάζουμε τα χρήματά μας σε ατομικούς λογαριασμούς, να μη βάζουμε τα χρήματά μας οργανώσεις που δεν αποτελούν νομικό πρόσωπο.

Δεν έχουν νομική υπόσταση και δεν έχουν επίσημη ίδρυση. Κάπου ευθυνόμαστε και εμείς για όλα αυτά. Σίγουρα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε όλες τις ΜΚΟ οι οποίες κάνουν τρομερό έργο. Γιατί δεν είναι η ΜΚΟ που θα χάσει στο τέλος είναι οι ωφελούμενοι και ωφελούμενοι υπήρξαν και είναι γεγονός αυτό και από την οργάνωση ο Άλλος άνθρωπος ανεξάρτητα από το πόρισμα που θα βγει, ελπίζω, τις επόμενες ημέρες. Σίγουρα ταΐστηκαν άνθρωποι. Δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτό που συμβαίνει. ‘Όμως ξαναλέω ότι φέρουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης και έχουμε την υποχρέωση ως ενεργοί πολίτες να ψαχνόμαστε να αποφασίζουμε πραγματικά και υπεύθυνα για το ποιους σκοπούς στηρίζουμε, γιατί τους στηρίζουμε και να μην πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα -είναι και προσβολή για τα πρόβατα αυτά που λέω- όπου μας οδηγεί ο κάθε influencer. Αυτό θέλω να πω και εύχομαι πραγματικά και όλο αυτό να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο στις υπόλοιπες οργανώσεις που δεν φταίνε σε τίποτα.”