ΑρχικήΕπικαιρότηταΈρως: Το ελληνικό νησί που έχει γίνει διεθνής γαμήλιος προορισμός

Έρως: Το ελληνικό νησί που έχει γίνει διεθνής γαμήλιος προορισμός

Ένας κρυφός επίγειος παράδεισος, κοντά στην Αττική.

Το μικροσκοπικό νησί είναι ακατοίκητο, αλλά πολύ συχνά δέχεται επισκέπτες καθώς είναι εύκολα προσβάσιμο, και αποτελεί ιδανική τοποθεσία για την τέλεση γάμων και βαπτίσεων.

Η νησίδα βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, πολύ κοντά στο νησί του Πόρου. Στο νησάκι μπορεί να το επισκεφθεί κανείς μόνο με βάρκα, είτε ύστερα από συνεννόηση με το ξενοδοχείο σας, είτε ξεκινώντας από το λιμάνι του Πόρου.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, το νησάκι απέναντι από τον όρμο του Ρωσικού Ναυστάθμου ήταν γνωστό τόσο στους ντόπιους, όσο και επισήμως, ως Δασκαλιό.

Η ονομασία Έρως επικράτησε κατά την τελευταία εικοσαετία, όταν χρησιμοποιήθηκε επισήμως από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη (2002), σε μια διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας στο εξωτερικό.

Αυτό αποτέλεσε και τον βασικό λόγο μου το μικρό αυτό νησί άρχισε να χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση γάμων στο εκκλησάκι της Παναγίτσας που βρίσκεται στο νησί, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους. Τα τελευταία χρόνια η φήμη του έχει αυξηθεί αισθητά,και τα μυστήρια γάμων αλλά και βαφτίσεων έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η νησίδα, βρέχεται από πανέμορφα τιρκουάζ νερά και χαρακτηρίζεται από τα πεύκα που υπάρχουν παντού.

Μάλιστα, το σχήμα του νησιού μοιάζει με καρδιά αν το κοιτάξει κανείς από ψηλά.