Έρχονται 352 πτήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο από Bρετανία!

18 mins read

Για τη «μεγάλη έξοδο» ετοιμάζονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι Βρετανοί, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με μια μελέτη να αποκαλύπτει ότι σχεδόν 400.000 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να «δραπετεύσουν» στο εξωτερικό για διακοπές. Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς είναι, για άλλη μία χρονιά, η Ελλάδα.

Με το τέλος της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους και την ολοκλήρωση των σχολικών μαθημάτων, αναμένεται ότι χιλιάδες Βρετανοί θα φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, μια μελέτη από την εταιρεία δεδομένων πτήσεων Cirium έδειξε ότι 352 από τις 2.100 πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν προορισμό την Ελλάδα. Και είναι μόλις κατά 5% λιγότερες από το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο του 2019.

Την ίδια ώρα, ανώτερος υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης προτείνει να κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος αντί να αναζητήσουν έναν ξένο προορισμό.

Ο Κουάζι Κβάρτενγκ, συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές στην πατρίδα φέτος ως «προσωπική επιλογή». Ερωτηθείς στο Sky News εάν σχεδιάζει να φύγει στο εξωτερικό, δήλωσε: «Προσωπικά δεν θα ήθελα γιατί μου αρέσει να μένω σπίτι και επίσης νομίζω ότι είναι λιγότερο περίπλοκο. Το θέμα με τις διακοπές στο εξωτερικό είναι ότι υπάρχουν κανόνες εκεί, που μπορεί να περιπλέξουν τα πράγματα, δηλαδή εάν κάποιος ταξιδέψει στη Γαλλία, θα πρέπει να γνωρίζει τους εκεί κανόνες. Έτσι, για φέτος, αυτό το καλοκαίρι, έχω αποφασίσει να μείνω στο σπίτι μου».

Σύμφωνα με τους Times, τα αεροδρόμια του Χίθροου, του Γκάτγουικ, του Στάντστεντ και του Μάντσεστερ ετοιμάζονται για ένα από τα πιο πολυάσχολα Σαββατοκύριακα του έτους μέχρι στιγμής. Και όλα αυτά την ώρα που στατιστικολόγοι ζητούν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα δεδομένα που έπεισαν τους υπουργούς να βάλουν τους τουρίστες που επιστρέφουν από τη Γαλλία σε νέους περιορισμούς. Οι ειδικοί θέλουν η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή, η οποία προκάλεσε θλίψη σε χιλιάδες που ονειρεύονταν διακοπές στη Γαλλία.

 

 

Τετραπλάσιοι φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα

Μέχρι και την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, επισκέφθηκαν την Ελλάδα περίπου 2,3 εκατομμύρια τουρίστες, όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Για ακόμη μια χρονιά, πρωταγωνιστεί η Γερμανία με 412.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, ενώ η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την αγορά της Πολωνίας.

Όπως τόνισε λίγο αργότερα η υφυπουργός Τουρισμού, οι Πολωνοί που ήρθαν στην Ελλάδα μέχρι τώρα ανέρχονται σε 202.000 όταν πέρυσι είχαν έρθει συνολικά 295.000, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα και στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 78,2% και διαμορφώθηκε στα 7.406.000, έναντι 34.005.000 το 2019.

Ακούστε εδώ τα όσα είπε η κ.Ζαχαράκη: 

 

Facebook Comments