ΑρχικήΕπικαιρότηταΈρχονται εξελίξεις και για δεύτερο γνωστό ηθοποιό- Η υπόθεση που τον καίει

Έρχονται εξελίξεις και για δεύτερο γνωστό ηθοποιό- Η υπόθεση που τον καίει

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται πως έχει προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων, όσον αφορά τις καταγγελίες για ανθρώπους του Θεάτρου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχει μπει και δεύτερος πολύ γνωστός ηθοποιός, τον οποίο κατονόμασε αρχικά και ο Νίκος Σ. ως θύμα.
Ωστόσο, ένας νέος μηνυτής, ο Δημήτρης Άνθης, κατήγγειλε βιασμό από το άτομο που στην πρώτη καταγγελία παρουσιάζεται ως θύμα. Ο 38χρονος σήμερα Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στον παρατηρητή τότε το άτομο που τον κακοποίησε σεξουαλικά σε ηλικία 22 ετών, ενώ σημειώνεται ότι πρόκειται για πασίγνωστο ηθοποιό.
Γι’ αυτή τη μήνυση ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Ασφάλεια να κάνει την προανάκριση, κρίθηκε κατ’ επείγουσα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να την πάρει στα χέρια του ο Εισαγγελέας για να προχωρήσει αυτή την υπόθεση.
Η δικογραφία για τον Δημήτρη Λιγνάδη πήγε στην ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν εμφανιστούν νέες καταγγελίες δεν θα ανοίξει νέα δικογραφία.
Η κατάθεση του Σπ.Μπιμπίλα στην εισαγγελία
Σήμερα καταθέτει ο πρόερος της ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, στους Εισαγγελείς που ερευνούν συνολικά τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας πίσω από τις κουίντες.
Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.
Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.
Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο me too στον θεατρικό χώρο.