ΑρχικήΕπικαιρότηταΕρυθρός Σταυρός: Ασθενής φέρεται να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα διασωληνωμένου

Ερυθρός Σταυρός: Ασθενής φέρεται να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα διασωληνωμένου

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αστυνομίας για τον θάνατο 76χρονου που νοσηλευόταν με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό, για τον οποίο εξετάζεται η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό, πήγαν χθες το βράδυ στον θάλαμο που νοσηλευόταν ο 76χρονος καθώς σφύριζε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης και τον βρήκαν νεκρό. Σύμφωνα με την καταγγελία οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης είχε αποσυνδεθεί. Επειδή στον θάλαμο νοσηλευόταν ακόμη ένας άνδρας 58 ετών, εξετάζεται η εκδοχή να σχετίζεται με το περιστατικό. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Αθηνών για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αυτό που τους έκανε εντύπωση, μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ο 62χρονος φέρεται να μετακίνησε τη μάσκα του 76χρονου και να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή φαίνεται ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων. Ο 62χρονος δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στις Αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά αν είχε ποινικό παρελθόν.