ΑρχικήΕπικαιρότηταΕθελόντρια για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Έβγαζε κάρτες σε ναρκομανείς κι αστέγους- Ούτε η...

Εθελόντρια για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Έβγαζε κάρτες σε ναρκομανείς κι αστέγους- Ούτε η ΑΑΔΕ θα βρει άκρη»

Δεν έχουν τέλος οι νέες καταγγελίες που βλέπουν το της δημοσιότητας για τη σκοτεινή δραστηριότητα του Άλλου Ανθρώπου, Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Πρώην εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του MEGA για το όσα συνέβαιναν παρασκηνιακά. Σύμφωνα με όσα λέει η πρώην εθελόντρια, ο Πολυχρονόπουλος «έχει βγάλει κάρτες σε αστέγους, σε χρήστες που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί. Έχουν γίνει πολλές δουλειές εκεί μέσα που δεν πρόκειται να βγάλει ούτε η ΑΑΔΕ άκρη» συμπλήρωσε η ίδια πρώην εθελόντρια.

Σύμφωνα με την ίδια ο Πολυχρονόπουλος επιχειρούσε να ξεγελάσει κι άλλον κόσμο λέγοντας ότι θα πάει να μαγειρέψει για τους πρόσφυγες στη Γάζα. Όταν κάποιος του ανέφερε ότι είναι αδύνατον να πάει, ούτε ο Ερυθρός Σταυρός δεν μπορεί, εκείνος, πάντα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εθελόντρια, χρησιμοποίησε παραποιημένες φωτογραφίες ότι δήθεν βρίσκεται στον Λίβανο.

«Μια φορά μαγείρεψε και μετά έφυγε αφήνοντας δυο κοπέλες εκεί. Ξέρετε πόσα χρήματα μάζεψε για την Καρδίτσα; Τον ρώτησαν τι έγινε και είπε ότι τον έδιωξε ο δήμαρχος. Τον ρωτούσαν που είναι τα 600.000 για το σπίτι το 3ορφο που έλεγε ότι θα αγοράσει. Και απαντούσε πως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τα έβαλε τα χρήματα για την κουζίνα και τα τρόφιμα. Του έλεγαν να φέρει πίσω τα 600.000. Εν τω μεταξύ έχουν φύγει από πολλά κτίρια γιατί άφηνε απλήρωτα ενοίκια και είχαν μαζευτεί», κατέληξε.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του «Άλλου Ανθρώπου» επιμένει ότι δεν υπάρχει πόρισμα.

«Συντελείται αυτήν την στιγμή στα ΜΜΕ μια ανθρωποφαγία, ένας γκεμπελισμός του ‘πες, πες, πες’ κάτι θα μείνει, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πιστεύει φήμες και διαδόσεις οι οποίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αποδεικνύονται εντελώς εξωπραγματικές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής.

«Φήμη είναι ότι υπάρχει πόρισμα διότι δεν υπάρχει. Πόρισμα για να υπάρξει σε οποιοδήποτε επίπεδο, οποιασδήποτε Αρχής, θα πρέπει πρώτα να έχει κληθεί ο ελεγχόμενος να καταθέσει. Χωρίς τον κατηγορούμενο, δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα. Αυτήν την στιγμή υπάρχει μια έρευνα εν εξελίξει η οποία οδηγεί την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες να υποβάλλει μια αναφορά στον εισαγγελέα η οποία λέει ‘ερευνούμε αυτήν την περίπτωση. Ακόμα και στις πληροφορίες που διακινούνται περί υπάρξεως πορίσματος, γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο αδίκημα απάτης. Είδατε καμία έρευνα για απάτη; Όχι. Γι’ αυτό προσπαθώ να πω, ας είμαστε προσεκτικοί».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή:

«Εάν, όλα αυτά τα ‘εάν’ συμβαίνουν, ο οποιοσδήποτε μετέρχεται τέτοιων μεθόδων, θα πάει κατηγορούμενος. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες οι οποίοι θα καθορίσουν τελικώς αν ένα αδίκημα είναι πλημμέλημα ή κακούργημα. Αν τα ποσά είναι μεγάλα, προφανώς είναι κακούργημα».