ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ «Άλλος Άνθρωπος», τα φρουτάκια, τα κουτιά για τον έρανο ακόμα και...

Ο «Άλλος Άνθρωπος», τα φρουτάκια, τα κουτιά για τον έρανο ακόμα και σε κηδείες & οι μοιρασιές

Δεν έχουν τέλος οι αναφορές ανθρώπων που λένε ότι γνώριζαν τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο για τον τζόγο και τα φρουτάκια αλλά και για το τρόπο που διαχειρίζονταν τα χρήματα από τους εράνους.

Αυτή τη φορά, ένας πρώην εθελοντής της δράσης της συλλογικής κουζίνας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και στον Αντ1 ανέφερε : «Τον γνωρίζω από την πρώτη δομή που είχε, από το 2012. Και ο ίδιος και η πρώην σύντροφός του είναι άρρωστοι (εννοεί με τον τζόγο). Έχουν γυρίσει όλα τα καζίνο στην Αθήνα και στην επαρχία περισσότερο για να μην φαίνονται. Περισσότερο στη Γλυφάδα και το Αιγάλεω. Έπαιζε περισσότερο φρουτάκια παρά χαρτιά και ρουλέτες. Το αγαπημένο του ήταν τα “7”» είπε αρχικά ο πρώην εθελοντής.

Όπως συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «έπαιζε αρκετά. Κάθε μέρα ήταν εκεί. Ερχόταν το πρωί στην κοινωνική κουζίνα για να μιλήσει με κάποιο δημοσιογράφο και κανένα σχολείο κι ερχόταν ξανά μετά από τέσσερις ημέρες. Κανείς δεν ήξερε τα βήματά του, μόνο οι κολλητοί του».

Συμπλήρωσε δε ότι «είχε σε πολλά μαγαζιά, σε καφετέριες ή στο θέατρο της γυναίκας του κουτιά που τα γέμιζαν καθημερινά και αυτά ήταν για την κοινωνική κουζίνα. Κανείς δεν ήξερε πόσα χρήματα είχε το κάθε κουτί. Ο ίδιος έπαιρνε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα τα έδινε στους εθελοντές. Τα χοντρά τα κρατούσε».

Νωρίτερα, άλλη μία μαρτυρία για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο από έναν εθελοντή στον «Άλλο Άνθρωπο» έφερε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης το MEGA με τον καταγγέλλοντα να αναφέρεται σε χρήματα από κουτιά που εξαφανίζονταν. Επίσης αναφέρθηκε και σε ένα λογαριασμό 7.500 ευρώ σε νυχτερινό κέντρο και σε μία  δωρεά 140.000 ευρώ από Ελληνοαμερικανό την οποία δεν είδε ποτέ αν και μίλησε με τον δωρητή.

«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο στον “Άλλο Άνθρωπο”, αυτό που αντίκρυζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης πάνω από 100-150 σακούλες με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, τα οποία τα έφερνε ο κόσμος για να τα παίρνουν οι οικογένειες που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν, μας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του» ξεκίνησε την περιγραφή του ο κ. Γιώργος για όσα έζησε στη δομή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Όπως είπε «μαγειρεύαμε με ό,τι μας έφερνε ο κόσμος, οτιδήποτε δεν περιείχε κρέας. Αυτο μένει σε καταψύκτες μέσα στην κοινωνική κουζίνα και το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου Αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας» προσθέτοντας πως σε όσους δεν άκουγαν αυτά που ήθελε ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει.

Όσον αφορά τα κουτιά του «Άλλου Ανθρώπου» που παρουσίαζαν σε διάφορα μαγαζιά, ο κ. Γιώργος είπε ότι «μόλις τα έφερνε τα μοιράζονταν άτομα του οικογενειακού του κύκλου που ήταν μέσα στον Άλλο Άνθρωπο και σταματούσε εκεί. Εξαφανίζονταν μετά και δεν υπήρχαν».

Τα κουτιά

Κουτιά όμως έμπαιναν και κουτιά ακόμη και σε κηδείες. Αντί στεφάνων οι άνθρωποι έκαναν εκεί τις δωρεές τους. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, τα χρήματα τα μοιράζονταν με μέλη της οικογένειάς του και ποτέ δεν έφταναν στην κοινωνική κουζίνα.

Άλλος μάρτυρας πάλι κάνει λόγο για διπλό παίξιμο στα φρουτάκια, δηλαδή καταλάμβανε δύο θέσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ