ΑρχικήΕπικαιρότηταΈβρος: Νέα επεισόδια από μετανάστες - «Μάχη» με χημικά και πέτρες

Έβρος: Νέα επεισόδια από μετανάστες – «Μάχη» με χημικά και πέτρες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο με τους συγκεντρωμένους μετανάστες να έχουν φτάσει τους 12.000 από 9.500 τη Δευτέρα.

Μετά τη νηνεμία ήρθε ξανά η θύελλα καθώς αν και για λίγο φάνηκε πως η κατάσταση στις Καστανιές ήταν πιο ήρεμη, νέα επεισόδια με ρίψεις χημικών στην ουδέτερη ζώνη σημειώθηκαν νωρίς το πρωί.

Δακρυγόνα από την τουρκική στην ελληνική πλευρά

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται η τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

 

Σκαρφαλώνουν στους φράχτες 

Εκατοντάδες άτομα περνώντας το δρόμο που συνδέει την Ανδριανούπολη και το τουρκικό φυλάκιο, σκαρφαλώνουν στους φράχτες με στόχο να διαπεράσουν το φράχτη και να εισέλθουν στην χώρα.

Ομάδα νεαρών πέταξε τουλάχιστον 10 χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η επίθεση που επιχείρησαν σήμερα το πρωί οι μετανάστες ήταν μαζική. Αρχικά η επίθεση σημειώθηκε στο φυλάκιο και στη συνέχεια ακολούθησε μία μαζική πορεία μεταναστών προς το νότιο τμήμα. Τελικά μετά από λίγα λεπτά “μάχης” ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος του κλεφτοπολέμου ανάμεσα στους μετανάστες και τις ελληνικές δυνάμεις.

Από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης (03/03) ως τις 18.00 το απόγευμα αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Εβρου, συνολικά σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελληνικές δυνάμεις συνέλαβαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, με προέλευση κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης στις Καστανιές Εβρου έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ έχουν συλληφθεί συνολικά 218 άτομα.

Μετανάστες κινούνται νοτιότερα

Ενω χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στον ελλαδικό χώρο, την μετακίνηση των μεταναστών νοτιότερα στον Εβρο επιβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος τόνισε ότι «αρκετοί έχουν μετακινηθεί προς το κεντρικό και νότιο τμήμα του Έβρου».