Έβρος: Νέα επεισόδια – Μετανάστες πετούν φλεγόμενο δέντρο για να περάσουν στην Ελλάδα (βίντεο)

8 mins read

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν για ακόμη μια φορά στα σύνορα στον Έβρο, ανάμεσα σε μετανάστες οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν στον ελλαδικό χώρο και τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους αναχαιτίσουν.

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ομάδα μεταναστών, επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα, ρίχνοντας τον φράκτη, τόσο στα νότια του Επιτηρητικού Φυλακίου του Στρατού Ξηράς «ΕΦ-1» στις Καστανιές, όσο και προσπαθώντας να διασχίσει το δάσος των Καστανεών, στα βόρεια του φυλακίου, όπου, όμως, έπεσαν πάνω σε πυκνά συρματοπλέγματα.

 

Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή, έβαλε φωτιά σε δέντρο πλησίον του φράκτη στις Καστανιές, προκειμένου αυτό να πέσει και να καταστρέψει τμήμα του, δημιουργώντας δίοδο προς το ελληνικό έδαφος. Παράλληλα εκτοξεύτηκαν προς την ελληνική πλευρά δεκάδες καπνογόνα προκειμένου να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

 

Η προσπάθειά τους ωστόσο, απετράπη από τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, που ταυτόχρονα δημιούργησαν διπλή περίμετρο στο σημείο προκειμένου να τους αποτρέψουν σε περίπτωση που πετυχαίναν τον στόχο τους. Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος και άνδρες της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Facebook Comments