Έβρος: Σε ποια σημεία επεκτείνεται ο φράχτης- Ενίσχυση δυνάμεων και μέσων

15 mins read

Με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να εισβάλλουν στον ελληνικό χώρο και τις δυνάμεις να δίνουν κυριολεκτικά μάχη ώστε να τους αναχαιτίσουν,  ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται πλέον σε πλήρη εγρήγορση τόσο για το ζήτημα του μεταναστευτικού όσο για τη φύλαξη των συνόρων.

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά επιπλέον 40 χιλιόμετρα, τμηματικά αλλά και σε σημεία που ευνοούν τη διέλευση ατόμων που μέχρι σημεία αποτελούσαν τα δρομολόγια για πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι “θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Έβρο, ενώ ανέφερε ότι αυτή την στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα”.

Μετά το σχέδιο της Άγκυρας να ασκήσει πίεση στην ΕΕ με τις  καθοδηγούμενες μεταναστευτικές ροές, η Αθήνα έχει καταρτίσει ένα Plan B για την αντιμετώπιση μίας ενδεχόμενης κλιμάκωσης των τουρκικών ενεργειών.

Το νέο σχέδιο καταρτίζεται σε συνεργασία του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει επίσης ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και με μηχανικά μέσα με περίπου 4.000 αστυνομικούς και στρατιώτες, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κάμερες.

Έβρος: Επέκταση στον φράχτη

Όσον αφορά στον φράχτη, μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 12,5 χιλιόμετρα στα χερσαία σημεία πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές Έβρου.

Τώρα, η κυβέρνηση, όπως δήλωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σκοπεύει να επεκτείνει τον φράχτη κατά 40 χιλιόμετρα και ειδικά σε σημεία όπου η διέλευση ατόμων είναι εύκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημεία που προκρίνονται βρίσκονται σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια και Νέα Βύσσα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή του Έβρου οι δυνάμεις ασφαλείας ενισχύθηκαν κατά 1.000 στρατιώτες, δύο λόχους καταδρομών, 1.500 αστυνομικούς και συνοριοφύλακες.

Παράλληλα, στον Έβρο θα επιχειρούν κατά μήκος των συνόρων ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία σε συνδυασμό με τις κάμερες εδάφους, θα μεταφέρουν εικόνα-ήχο στο κοινό κέντρο επιχειρήσεων Στρατού και Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα στηθεί στη Νέα Βύσσα.

Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία σχεδιάζει είτε να μετακινήσει ή να κατασκευάσει και άλλους «Αίαντες» τους οποίους θα έχει στα σύνορα.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα