Εξαγριωμένοι στη Χίο για το μεταναστευτικό – Προπηλάκισαν τον Μηταράκη (photos & video)

16 mins read

Οι κάτοικοι των νησιών του κεντρικού και βορειοανατολικού Αιγαίου φαίνεται πως έχουν φτάσει στα όρια τους, καθώς η δράση των διακινητών από τα παράλια της Τουρκίας συνεχίζεται, ενώ η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τις δομές που ασφυκτιούν, σε δομές στην ενδοχώρα, δεν επαρκούν για να προσφέρουν πραγματική ανάσα στις τοπικές κοινωνίες.

Οι κάτοικοι της Χίου, την Δευτέρα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς είναι αντίθετοι στη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας στο νησί.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα έξω από το δημαρχείο, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό του δημαρχειακού μεγάρου συνεδρίαζε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο.

Το αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να μην κατασκευαστεί νέα δομή φιλοξενίας στην περιοχή του 15ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου-Βολισσού.

Συγκεντρωμένοι εναντίον Ν. Μηταράκη

Ένταση σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντέδρασαν, πετώντας μπουκάλια, νερά και καφέδες. Μάλιστα, τη στιγμή της έντασης, κάποιοι έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου Χίου, προκειμένου να μπουν μέσα.

https://www.youtube.com/watch?v=bX-eRqA_6v0

Παράλληλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στις 22 Ιανουαρίου όπως συναποφασίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Η γενική απεργία γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κοινωνιών των τριών νησιών για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Στις 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη θα στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση κατά του Νότη Μηταράκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση στον υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη, με σημερινή του ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Οι επιθέσεις και ο προπηλακισμός κατά του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, για το προσφυγικό, είναι αυτονόητα καταδικαστέες. Δυστυχώς, η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που έσπειρε προεκλογικά για λίγες ψήφους. Τότε δηλαδή που χυδαιολογούσε ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι μετεγκεταστάσεις και η αποσυμφόρηση των νησιών δεν αποτελούν λύση».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα