ΑρχικήΕπικαιρότηταΈξαλλος ο Καλλιακμάνης με τη συμπεριφορά του τηλεφωνητή του 100- «Ανεπίτρεπτο αυτό...

Έξαλλος ο Καλλιακμάνης με τη συμπεριφορά του τηλεφωνητή του 100- «Ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε»

Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του για την αντιμετώπιση της Άμεσης Δράσης στη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

“Προσπαθώ πάντα να εκφέρω έναν ήπιο λόγο όμως βλέποντας αυτές τις εικόνες θυμώνω. Θυμώνω πάρα πολύ. Και μάλιστα όλα αυτά να συμβαίνουν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Σαφώς και το περιπολικό δεν είναι ταξί. Δεν είναι ταξί για να πας τη γυναίκα σου στο σπίτι, δεν είναι ταξί για να πας στο σούπερ μάρκετ. Το περιπολικό πρέπει να γίνεται ότι χρειάζεται ο πολίτης. Εγώ, αν ήμουν στο τηλέφωνο, θα της έλεγα τρέξε να μπεις στο τμήμα.

Μα του λέει η άμοιρη η γυναίκα: κινδυνεύω. Ξέρει μέσα της ότι μπορεί να την σκοτώσει. Είναι δυνατόν να λέμε ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί; Τι πρωτόκολλα… Είναι αυτή εικόνα; Να βλέπεις μπροστά στη σκοπιά τον δολοφόνο να κυνηγάει το θύμα και να το σκοτώνει.”

Ο κ. Καλλιακμάνης επιμένει ότι ο προϊστάμενος του αστυνομικού τμήματος έχει πάντα την ευθύνη, όσο άπειρος ή έμπειρος κι αν είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας.