Εξετάζονται για σεξουαλική κακοποίηση και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας μετά τον θάνατο του βρέφους

12 mins read

Σε ιατροδικαστική εξέταση θα υποβληθούν σήμερα και τα άλλα δύο παιδάκια που ζούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου μετά τον θάνατο του βρέφους με εγκεφαλίτιδα που σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Είναι τα αδέλφια του 11 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό και στο οποίο ο ιατροδικαστής εντόπισε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Πρόκειται για το δίδυμο αδελφάκι του παιδιού που πέθανε, ένα κοριτσάκι 11 μηνών, και ένα αγοράκι δυόμισι ετών.

Σημειωτέον ότι υπάρχουν γιατροί που αναφέρουν ως ενδεχόμενο τα σημάδια αυτά να προκλήθηκαν από την εγκεφαλίτιδα

Τι λένε οι Σύροι γονείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ανηλίκων, που προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση, εξετάζουν όλα τα σενάρια. Οι γονείς του βρέφους δεν φαίνεται να έχουν δώσει ακόμη ικανοποιητικές απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα που προκύπτουν. Σημεία κρίσιμα στην έρευνα αποτελούν η διαπίστωση του ιατροδικαστή για την σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους, αλλά και η εκτίμηση του γιατρών του Νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού στο οποίο μεταφέρθηκε το βρέφος ότι υπήρχαν στο σώμα του σημάδια. Σημειώνεται ότι το μωρό που άφησε την τελευταία του πνοή από εγκεφαλίτιδα, είχε νοητική υστέρηση.

Το προφίλ της οικογένειας

Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Είχαν τρία παιδιά. Δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών. Οι γονείς ζούνε με τη βοήθεια ΜΚΟ σε διαμέρισμα που μισθώνει ΜΚΟ, ενώ ερευνώνται στοιχεία σχετικά και με ένα ακόμη ζευγάρι του φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγραφου.

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Facebook Comments