ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στη Λαμία- Εκκενώνεται τμήμα της πόλης και η Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας-...

Φωτιά στη Λαμία- Εκκενώνεται τμήμα της πόλης και η Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας- Κάηκαν σπίτια

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της Λαμίας.

 

 

 

 

 

Εκκενώνεται η Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την παραπάνω περιοχή και να κατευθυνθούν προς Άνω Τιθορέα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάτω Τιθορέα εκκενώστε τώρα προς Άνω Τιθορέα. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Επίσης, εκκενώνονται οι περιοχές Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή στη Λαμία.