ΑρχικήΕπικαιρότηταΦόβοι για εγκλωβισμένους πυροσβέστες στη Μονή Υψενής στη Ρόδο- Νέο 112 για...

Φόβοι για εγκλωβισμένους πυροσβέστες στη Μονή Υψενής στη Ρόδο- Νέο 112 για εκκενώσεις

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η φωτιά στη Ρόδο, με τις δυνάμεις να μάχονται με τις αναζωπυρώσεις.

Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα διέταξε πριν από λίγα λεπτά η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112. Η πυρκαγιά στη Ρόδο συνεχίζει να αναπτύσσεται στην περιοχή των Λαέρμων και παραμένει ανεξέλεγκτη.

Σε εξέλιξη ειναι η εκκένωση των οικισμών Ασκληπιείου και Κιοταρίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εγκλωβιστεί στη Μονή Υψενής πυροσβέστες με τον διοικητή της Πυροσβεστικής. Οι καλόγριες της Μονής αρνούνται να την εγκαταλείψουν, παρά το γεγονός ότι στις 12:25 δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Και οι τουρίστες που βρίσκονται στο χωριό Κιοτάρι μεταφέρονται εσπευσμένα στο Γεννάδι, μετά και την εκκένωση των ξενοδοχείων.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν τα χωριά Λάρδος και Πυλώνας, καθώς λίγο μετά τις 11 το πρωί αναζωπυρώθηκε το μέτωπο των Λαέρμων.

Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΔΕΔΔΗΕ: Εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στη Ρόδο

Σε προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:
– να αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)
– να ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΡΤ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ