ΑρχικήΕπικαιρότηταFT: Οι βόλτες του Κουφοντίνα αναβιώνουν φόβους για την τρομοκρατία πριν τις...

FT: Οι βόλτες του Κουφοντίνα αναβιώνουν φόβους για την τρομοκρατία πριν τις εκλογές

“Στην Αθήνα υπάρχει ανησυχία ότι εξτρεμιστικές ομάδες μπορεί να διαταράξουν την επικείμενη εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα” αναφέρουν με δημοσίευμά τους οι FT για τις άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ο πρώην εκτελεστής, ο οποίος πρόκειται να απελευθερωθεί το 2021 και ποτέ δεν εξέφρασε τύψεις, πήρε πέντε άδειες από τη φυλακή τον περασμένο χρόνο. Παρότι το πιο πρόσφατο αίτημά του απορρίφθηκε, η αυξημένη προβολή του τους τελευταίους μήνες προκάλεσε φόβους για επιστροφή εξτρεμιστικής βίας πριν από τις φετινές εκλογές. Με την περιήγησή του στην Αθήνα, ο Δ. Κουφοντίνας “έστειλε μήνυμα ότι είναι εδώ και εξακολουθεί να είναι δεσμευμένος επαναστάτης”, εκτίμησε ένας εμπειρογνώμονας κατά της τρομοκρατίας.

“Η πρόσφατη επιεικής μεταχείρισή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης “παίζει” με τμήματα της αριστερής εκλογικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος”» πρόσθεσε ο ίδιος σύμφωνα με τους FT.

Σύμφωνα με τους Financial Times «η ανοχή της κυβέρνησης θεωρείται από κάποιους «ως παιχνίδι με τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς ψηφοφόρους που αποξενώθηκαν όταν ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για χρόνια καταστροφικής λιτότητας μετά την εκλογική του νίκη το 2015, με αντάλλαγμα μια τρίτη διάσωση».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις πρώην υψηλόβαθμου αστυνομικού ο οποίος επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση είναι ασυνήθιστα ανεκτική με τις αντιεξουσιαστικές ομάδες, ίσως επειδή κορυφαίες προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τις πολιτικές καριέρες τους ως ακτιβιστές φοιτητές εμπλεκόμενοι σε βία στους δρόμους».

Επίσης οι FT δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι απηύθυναν ερώτηση για τις σχέσεις Κουφοντίνα – Ρουβίκωνα σε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «ότι πρόκειται απλά για φήμες και τίποτα περισσότερο».