ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ κυβέρνηση διαψεύδει τους Τimes για δανεισμό της μάσκας του Αγαμέμνονα και...

Η κυβέρνηση διαψεύδει τους Τimes για δανεισμό της μάσκας του Αγαμέμνονα και αγάλματος

Ως ανυπόστατο και ανακριβές χαρακτήρισε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας The Times, ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, που ήταν παρών στην χθεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα προτίθεται να προσφέρει στη Βρετανία το χάλκινο άγαλμα του Αρτεμισίου και τη χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα, σε μια συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα των Times, αναφέρεται ότι αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες έχουν συζητήσει την πρόταση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε το θέμα στον Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε στο twitter:

Μενδώνη: «Δανεισμός αρχαιοτήτων στο βρετανικό μουσείο στο πλαίσιο περιοδικών εκθέσεων»

Η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έχει κάνει λόγο για δανεισμό, χωρίς να προσδιορίζει τη μάσκα του Αγαμέμνονα ή το άγαλμα του Ποσειδώνα, αναφέροντας: «Από τη στιγμή που η βρετανική πλευρά θα επιστρέψει εκεί που ανήκουν τα γλυπτά του Παρθενώνα, σε μία χειρονομία καλής θελήσεως η ελληνική πλευρά θα φροντίσει να φιλοξενούνται στο βρετανικό μουσείο αρχαιότητες σημαντικές, από τη δική μας επικράτεια, στα πλαίσια περιοδικών εκθέσεων»