Φώφη Γεννηματά: Συγκλονίζει το αντίο των παιδιών της- «Είσαι η ηρωίδα μας, θα μας φυλάς από ψηλά»

12 mins read

Το τελευταίο αντίο στη μητέρα τους είπαν τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματάς εκφωνώντας επικήδειους λόγους.

Ο Γιώργος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αγαπημένη μου μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια ακόμα και με τις απαιτητικές υποχρεώσεις σου. Όλες σου τιςμάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα. Μας δίδαξες τι σημαίνει συντροφικότητα. Η σχέση σου με την θεία Μαίρη μας δίδαξε την αδερφική η αγάπη» είπε φανερά συγκινημένος ο γιος της Γιώργος, στον επικήδειο για τη μητέρα του.

Τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο. Η οικογένεια για σένα ήταν όλη σου η ζωή. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να σε φιλήσουμε και να σε αποχαιρετήσουμε για μια τελευταία φορά. Είμαι σίγουρος πως θα μας φυλάς, με το χαμόγελο που μας σημάδεψε εκεί ψηλά, πάνω από τα σύννεφα».

 

«Δεν παρέδιδες τα όπλα, είσαι η ηρωίδα μας» είπε η μικρή κόρη της Φώφης, Κατερίνα, στο τελευταίο αντίο για τη μητέρα της.

Αυτό το χέρι ήταν πάντα εκεί «στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου. Ήσουν πάντα δίπλα μας. Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψουν οι συζητήσεις που κάναμε τα βράδια, τα ταξίδια. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αντίο μαμά. Είσαι μαχήτρια».

 

Συντετριμμένη η μεγαλύτερη κόρη της Φώφης Γεννηματά Αιμιλία με τρεμάμενη φωνή είπε «έφυγες, όρθια με το κεφάλι ψηλά. Δεν ηττήθηκες».

«Ένα-δύο-τρία πάμε και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς, έτσι έφυγες, όρθια με το κεφάλι ψηλά. Δεν ηττήθηκες. Δεν παρέδινες τα όπλα. Το χέρι χτυπούσες στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Ήταν πάντα τρυφερό αυτό το χέρι. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Χόρεψες καλύτερα από όλους το ζεϊμπέκικο της ζωής. Να είσαι σίγουρη πως θα τα ακολουθήσουμε.»

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα