Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί- Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

13 mins read

Η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών της Μεταμόρφωσης είχε τέτοια έκταση που οι καπνοί έφτασαν μέχρι το κέντρο της Αθήνας, ενώ ήταν ορατοί ακόμα και από την Αίγινα! 

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμη άγνωστα και θα διερευνηθούν από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής μετά την κατάσβεση της, αλλά όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, με τις φλόγες ωστόσο να μην έχουν εξαπλωθεί σε άλλα κτίρια. 

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Όπως γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός που δημιουργεί εκτός των άλλων πρόβλημα ορατότητας, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Σύμφωνα με τη Τροχαία, οι εξής δρόμοι παραμένουν κλειστοί:

  • Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Κηφισού (ρεύμα προς Αθήνα), από το ύψος της Γέφυρας της Λυκόβρυσης έως το ύψος του κόμβου της Μεταμόρφωσης. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από την αριστερή και την μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. 
  • Κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Κηφισού (ρεύμα προς Λαμία), από το ύψος του κόμβου της Μεταμόρφωσης έως το ύψος της γέφυρας της Λυκόβρυσης. Η κυκλοφορίας των οχημάτων γίνεται από τις δύο δεξιές λωρίδες κυκλοφρίας. 

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες, λόγω της φωτιάς στη Μεταμόρφωση:

– Αποφύγετε την έκθεση στη ροή & στα ρεύματα καπνού, για να προστατευτείτε από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων ή επικοινωνήστε με ιατρό εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας

– Κλείστε ερμητικά πόρτες & παράθυρα & τυχόν άλλα ανοίγματα κτιριακών εγκαταστάσεων

– Παραμείνετε σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν

– Αποφύγετε τις μετακινήσεις προς την περιοχή.

Facebook Comments