ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από 2,5% έως 3% το εύρος του ομολόγου

10 mins read

Sτο 2,5% και το 3% ορίστηκε το ανώτατο και κατώτατο εύρος της απόδοσης του επταετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, στο συγκεκριμένο εύρος διαμορφώνεται όχι μόνο ελκυστικό κόστος δανεισμού για τον όμιλο, αλλά και ελκυστικές αποδόσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό του εισηγμένου ομίλου ως “ασφαλούς καταφυγίου”. Κι αυτό με δεδομένου ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει μακροπρόθεσμες επαναλαμβανόμενες ταμειακές ροές από υφιστάμενα έργα στους τομείς των παραχωρήσεων, των υποδομών και της ενέργειας. Στους τομείς αυτούς, που έχουν και εθνική σημασία, καθώς αφορούν τις λεγόμενες κρίσιμες υποδομές, εστιάζει το επενδυτικό πλάνο της η εισηγμένη.

Επενδύσεις 3+1 δισ. ευρώ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δρομολογεί επενδύσεις συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ, από τα οποία ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ αντιστοιχεί στο έργο της κατασκευής του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό, για το οποίο, η προσφορά που υπέβαλε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κοινοπρακτικά με την αμερικανική Mohegan έχει γίνει δεκτή.

Από τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ, ποσό της τάξεως των 1,7 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις στους τομείς της καθαρής ενέργειας, της αποθήκευσης ενέργειας, του περιβάλλοντος και της διαχείρισης απορριμμάτων, με τα τελευταία να υλοποιούνται από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στην πρώτη γραμμή των ενεργειακών έργων βρίσκονται η μονάδα φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, ισχύος 600 MW, που αποτελεί επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα