ΑρχικήΕπικαιρότηταΓεωργαντάς: Δεν πάμε σε εμβολιασμούς χωρίς ραντεβού- Όποιος θέλει κλείνει εμβόλιο ακόμα...

Γεωργαντάς: Δεν πάμε σε εμβολιασμούς χωρίς ραντεβού- Όποιος θέλει κλείνει εμβόλιο ακόμα και αυθημερόν

Στο Briefing και στο Action 24  με τον Γιώργο Πιέρρο συνομίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κύριος Γεωργαντάς έδωσε κατ’ αρχάς απαντήσεις στους γονείς των παιδιών 12-15, για το πως θα κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο. Όπως είπε «θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τις ηλικίες 15-17 με μόνη εξαίρεση ότι στις ηλικίες 12-15 θα πρέπει να δίνει το παρόν στο εμβολιαστικό κέντρο μαζί ο γονέας».

Για τι ηλικίες 12-15 τα εμβόλια τα οποία θα μπορούν να κάνουν είναι της Pfizer και της Moderna,τα οποία όπως είπε είναι απόλυτα ασφαλή.

Στην ερώτηση για την εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες 15-17 και αν είναι ικανοποιημένος με το 5% που έχει εμβολιστεί (30.000 παιδιά) τόνισε «Περίμενα περισσότερους αλλά πολλά παιδιά λείπουν, είναι σε διακοπές. Θέλουμε να πιστευτούμε ότι οι γονείς το Φθινόπωρο θα ακολουθήσουν όλο και περισσότερο ώστε να εμβολιαστούν τα παιδιά τους».

Ο κύριος Γεωργαντάς στην ερώτηση του Δημοσιογράφου αν λειτούργησε ως κίνητρο το «freedom pass», έκανε γνωστό πως λειτούργησε πολύ καλά «Οι νέοι που έχουν εμβολιαστεί ή προγραμματίσει είναι πάνω από 280.000. Απ’ αυτούς οι 200.000 κάνανε αίτηση, ενώ για 185.000 νέους έχει ήδη ενεργοποιηθεί».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι δυνατόν να υπάρξει εμβολιασμός χωρίς ραντεβού ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα άμεσου ραντεβού ακόμα και αυθημερόν», όσο για το αν η κυβέρνηση επενδύσει σ’ ένα σπριντ μέχρι τον Αύγουστο είπε «όπως βλέπετε προσπαθούμε να διευκολύνουμε τους εμβολιασμούς. Έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε τους πάντες, ενώ δεν υπάρχει πλέον και η ποινή ακύρωσης ραντεβού».

Για την μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών ο υφυπουργός δήλωσε πως «μέχρι τις 15 Αυγούστου είναι δύsκολη περίοδος, όμως προσπαθούμε να κρατήσουμε τον ρυθμό. Σίγουρα όμως είναι μια περίοδος που μετακινείται ο κόσμος λόγω διακοπών». Σημείωσε επίσης ότι «πάνω από 80% κάλυψη έχουν οι μεγάλες ηλικίες, αλλά οι πιο ευπαθείς ομάδες είναι στο 70% και ελπίζουμε να ανέβει».

«Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση των εμβολιασμών» τόνισε ο κύριος Γεωργαντάς, ενώ για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον είπε πως « αίτηση για τον κατ’οίκον εμβολιασμό την κάνει ο γιατρός και όχι ο πολίτης».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως «Χρειάζεται καθαρός και υποστηρικτικός λόγος για τον εμβολιασμό».