Γήπεδο 5×5 σε πρώην χώρο υποδοχής μεταναστών στη Μυτιλήνη

10 mins read

Γήπεδο 5×5 στη Μυτιλήνη μετατρέπεται σε πρώην χώρο υποδοχής μεταναστών. Κλείνει μία «πληγή από το παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Ο λόγος για το γνωστό σε όλο τον κόσμο «Stage 2» στη Μυτιλήνη στη Σκάλα Συκαμνιάς, που από το 2015 λειτούργησε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ως χώρος πρώτης υποδοχής πολλών δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βγήκαν με τις βάρκες εκεί μέχρι να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, μετά από αίτηση του δήμου Δυτικής Λέσβου, χρηματοδοτείται με 90.000 ευρώ η κατασκευή του γηπέδου.

Το «Stage 2» είχε κλείσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου την Κυριακή 1η Μαρτίου του 2020 πυρπολήθηκε στη διάρκεια γεγονότων που είχαν συμβεί στη Λέσβο εναντίον της λειτουργίας δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

«Είναι έτοιμη η μελέτη και πάμε για δημοπράτηση του έργου. Να κλείνουμε μία – μία και τις πληγές του παρελθόντος» ανέφερε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Βέρρος.

Ανάλογη και η δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη: «Η χρηματοδότηση της μετατροπής ενός χώρου που ταυτίστηκε με τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος σε χώρο χαράς και άθλησης για τη νεολαία της περιοχής πέραν της ουσίας έχει και ένα απόλυτα συμβολικό χαρακτήρα. Στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση της επαναφοράς των νησιών και των νησιωτών στην κανονικότητα και την ομορφιά της ζωής τους».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Facebook Comments

Τελευταία Νέα